Monday, 4 January 2010

milo punya pasai =p

katun ini tiada kaitan dgn cerita dibawah.saja buh sebab cute=)

Haishh...hahaha..Sengal la pgi2 hri ni..milo punya pasai,aku kena bataikan niat utk teruskan posa.Nasib la just posa sunat,tidak sure aku meratap kesedihan lgi until now..

Alkisah mcm ni,hari ni hari isnin,mcm biasa la aku nak wat posa sunat senin..Okeh,ari ni dengan semangatnya dalam pkul4.15pgi aku p dapuq utk prepare 'soq'(sahur).Awl la kan prepare sebab subuh la ni masuk pkul5.20pgi.So dlm 4.30pgi aku dah leh menjamah makanan aku tu.Lepas ja makan,aku pun wat la sedikit pahala sementara tunggu muazin ajak kita solat subuh.
Bila dah selesai aktiviti2 aku tu,aku usha la jam,x masuk subuh agi. Tapi jarum time tu tnjuk pkul5.15pgi.."hurm,dan agi ni nak makan"=p.
Tanpa berlengah,aku pun meratah milo sementara ada masa nak makan lagi kan..hak3.Tabiat buruk ni(meratah milo).Moh selalu marah aku kot sebab ratah milo.Ha la,mna elok ratah milo,wat air milo xpa la gak..haishh..paah2.
Dalam keadaan bertelekung,aku pun start aktiviti meratah milo.Sedap2..hahaha...okeh,satu suapan...
'haish,kena kain sembahyang lak,mulut tirih toi aku ni.xpa3..kabuih2,nanti bersih la tu'.
Pastu suapan ke2.Tetiba,muazin dengan setianya mengazankan azan subuh.Sayup2 kedengaran di cuping telingaku.Cewah..ha3..
Time tu aku kelam dah.Xtau nak wat apa.Padahal milo dah dlm mulut,salivary aku dah start mencairkan milo2 tu..hahahaha..aku still blur agi, tros amik air masak konon nak cuci mulut la.Padahal dok telan agi milo n air masak tu..maka dengan ini,aku x layak posa la kan???tpi aku ada niat agi nak posa gak..tpi bila pk secara waras balik,aku posa bukan dapat pahala pun..sebab makan terlebih waktu kan??
Haishh..tragis gila aku.Rasa macam x betoi jap pun ada.Tersenyum sorg2 sebab tabiat buruk aku tu,membuatkan aku disqualify utk berpuasa.Baru ingt nak wat pahala skit,tpi terpaksa kuburkan ja niat..Pastu aku tros mendirikan solat subuh mcm biasa.
*****************************************************
Pastu kak nad masuk bilik tanya,"hari ni semua puasa kan??'.Aku just sengeh jaa..xjwb pa2.hahaha...nymphhh ngn dri sndri,suka wat lawak bodo smpai memakan dri sndri..=p

by paahsukamilo=)

3 comments:

drcaries said...

haha..patut la aku dh ckp jgn asyik ratah milo je skrg tgk..huhuhu
paah bile kte lately ni senyap je kn exam nye pasal btw paah gud lux n sory la kalo ade terase pape ek love u paah...

p/s; aku rse aku ingin menyerahkn sepenuh hak aku terhadap blog ini kd ko paah nmpk cm suke berblog dh skrg keep blogging dear nnt lps exam singgah la blog aku yer...hihih

Ifah Ibrahim said...

sengek r ang nie paah

merpatiputih said...

alamak moh..xmau la mcm tu..hmpa tau kan aku ni mcm mna..hangat2 tahik aym..xlma nnti,sure hmpa lak y aktif=)

tipah:hahaha..agak la..xsuka ngn kesengalan dri sndri.