Friday, 29 January 2010

aku rindu budak ini



Yeah..aku rindu sama budak ini..nama beliau azlan daniel mesen..comelkan??he3..ni la budak aku jaga masa kat uk dlu..masa cuti summer break 09..dlm 2bulan juga la aku di bumi england

Skang azlan dah dpt adik..nama adik azlan ialah aisyah gabriella(x sure eja mcm mna).dua2 ni anak sepupu aku,iaitu kak azian..hasil perkongsian kak azian n abg ali(sergio mesen)

xtau tetiba aku rndu akan azlan..bila tengok baby2 kat sini,bila tengok rengekan baby2,bila tgk kenakalan baby2,sure aku tingat akan azlan..azlan dak y hyperactive..

Tingat masa bwa dia strolling down kat taman,yaAllah..aktif gila..penat nak kejaq..haishh..azlan ligan burung,aku lak kena ligan azlan..kurus aku kot..(tpi xdak la sgt)

Tingat masa nak bgi dia makan,azlan xleh dok statik kot..klu buh dlm kerusi mkn dia tu,sure nak kluaq..so kena lepaskan dia..konklusinya,time nak bgi azlan mkn,aku kena ligan gak azlan..n plg aku suka,klu aku wat sup aym,azlan mkn sgtlah byk...terharu aku(ka x yah)

Tingat masa nak bgi dia pakai bju,payah gak la..maybe skill aku nak jdi mak zero agi kot..kekadang nak bgi pakai bju pun aku kena ligan kot..asyik nak lari ja keja azlan..

Tingat masa nak cuci berak azlan,he3..mula2 azlan xmau..nak nanges ja keja..tpi bila dah jumpa air,sgt lah beliau suka..smpai xmau kluaq dri bath tub...smpai nanges2

Tingat masa bwa jejalan pgi,bila aku letak dlm stroller,sure nak kluaq..bila aku lepas dia bebas ditaman,dia plak nak tolak stroller tu..pastu sapa nak duduk dlm tu??azlan2..smpai ayh dia ckp dia nak praktis jdi abg utk adik dia nnti..so sweet

Tingat klu aku wat2 mrh kat dia,bila aku start wat muka garang,dia akn wat bnda y aku marahkan itu lgi..pastu dia akan gelak bila tgk muka aku..tros sejuk hati aku..xjdi nak mrh lebih2..azlan2

Tingat masa nak bgi dia tidoq..agak amik masa la..kadang2 sampai aku kena wat2 tidoq..bru azlan mau tidoq..klu aku 'bernasyid' nak bgi dia lali,dia akan senyum tmbh2 bila aku alunkan nama2 Allah..or sebut nama rasul..azlan dak baik =)

Tingat waktu aku tgh chatting ngn kwn2,sure dia akn mai nyibuk..nak gak join aku chatting..he3..smpai dia qabat(pnjat) akunya lappy..he3..haishh..risau gak lappy rosak..tpi aku pndai tackle dia nak bgi dok diam.. ;)

Azlan suka tengok bas...klu bas lalu depan umh dia ja..sure excited abis..smpai sebut bus..bus...he3...maybe azlan suka tengok kenderaan besaq kot..klu treler lalu pun dia bgi nama bus..klu lori bersaiz besaq pun dia bgi nama bus juga..hahaha

Azlan suka tengok burung y terbang bebas diruang udara..semua burung dia bgi nama burung kakak tua..maybe sebab kak azian ajaq dia nama burung tu ja kot..even kekadang tu aeroplane,azlan bgi nma burung gak...he3

Aku suka tengok bila azlan geram akan sesuatu..dia akn pegang bnda tu smpai terketaq-ketaq tgn dia smbil wat mimik muka y sgt comel..so sweet

Hurm...mmg aku rndu akan dia..aku rndu rengekan dia..aku rndu akan kenakalan dia..

Kak azian ckp,azlan dah pndai bercakap..tpi semua kluaq word english..but dia phm ja if mak or ayh dia bgi command dlm bahasa melayu or spanish..azlan budak y pndai

AZlan,mak paah rndu sama kamu..sure azlan x ingt mak paah dah kan??he3..sbb msa mak paah jaga,azlan masih kecik lgi..x smpai 2thn agi..

Bila azlan besaq skit nnti,nak ja mak paah cita semua ni kat azlan..sure azlan malu kan??ka x?? =)



7 comments:

amirahsamat said...

eiiii .
paah dah boleh jadi mak org !
hahaha .
;PP

khairi said...

huhu..stuju dgn amirah!
da boleh jadi isteri mithali dah ni.
he~

merpatiputih said...

mira:hahaha...mna ada la..xlayak agi k..haishh =) bdw,bila mira nak fly??

khairi: hahaha...is3 mithali la sgt..byk g bnda kena belajaq kot =)

k u c e n g said...

x saba aku nak ade anak wehhh. fiuhh.

merpatiputih said...

ili..hahaha..kwen pun blom..haishh..ili kwen jgn lupa aku noo..tidak aku majuk 10 hri 10 malam =)..miss u =)

nub said...

ahaha..
matang pulak ang naa

merpatiputih said...

nubli sengal..aku mmg la matang..wat2 xtau lak..hahaha..