Thursday, 27 January 2011

riots..chaoSS

Hurm.Hope suma ni akan berakhir dengan segera.
Gelisah jiwa ni if sampai internet connection pun depa nak cut.

2 hari b4 ni depa block tweeter.rini depa block FB plak.
n dengaq kata 12am 28jan2011,depa nak block internet connection
n paling best mobile network.

weh giloS ka apa...4sure aku xleh nak contact langsung my family.
dah la keadaan sini dijangka makin darurat,terputus tenet plak,lagi buat aku rasa jauh dari family
yaAllah,jauhkan lah kami dari segala malapetaka.selamat kan kami ya ALlah

but i still having my celcom number with me(tapi xdak kedit la)
hope boleh la dapat msg dri mak ayh utk menenangkan jiwa.

dalam keadaan macam ni,hanya pada y Esa mampu kubeserah

Tuesday, 25 January 2011

Jom berkaraoke :)


Haa..Saja nak promote benda ni.Dah lama aku jumpa,tapi bru rini nak promote.G pun ada org tu nak tau,aku dok melalak lagu apa tadi.he3..

Just for fun.If tension or rasa nak menyumbangkan suara,sila la buka website ni :)
Xpayah penat2 p bazirkan duit kat box karaoke tu.ngeh2..


Tapi cik2 dan puan2 kena daftar dlu.Bru leh melalak.Xpayah bazirkan duit n paling best,bila rasa nak nanyi,leh nyanyi tros.
bahan2 y perlu ada,laptop,tenet,mic. dan suara anda y sedap :P


p/s:sure pas ni pizah x puas hti kat aku :P

Monday, 24 January 2011

today is a family day

one happy family.raya thn 2009
(masa ni husband kak long diatas lautan,kak ngah plak raya ke4 akan menamatkan zaman bujg beliau :)



Salam alaik.Hoyeh.Alhamdulillah.Aku memanjatkan kesyukuran ke hadrat Illahi.Setelah hampir 2minggu keypad laptop aku hampir dipenuhi habuk2 mesir,akhirnya hari ni habuk2 tu telah ku usir juga dengan jari jemari montel ku ini.He3..melalut jap.

Ekceli lepas byak kali menebalkan muka berjumpa dengan landlord umh ni,alhamdulillah tengah hri tadi aku dikejutkan dengan jeritan kegembiraan housemate,iaitu Kak Nad bahawasanya internet dah ada.Aku pada mulanya malas nak bgn dri tidoq g,tapi sebab mata x dapat nak lelap,aku merajinkan diri juga buka laptop dan hanyut dengan dunia internet.Japgi nak kena jumpa landlord blik ucap thanks :)
Wehh.2 minggu x surf internet rasa bagai 2bulan:P

2minggu aku x on9 bererti 2minggu aku tak menjadi stalker.
2minggu jugak aku x update sal running man.
2minggu jugak aku x update sal JK :P
2minggu jugak aku x dapat nak stroll blog2 org lain.
2minggu jugak aku mcm terputus hubungan dengan my beloved family.
2minggu tu jugak aku asyik dok mimpikan malaysia.(terubat jugak rindu kat mak ayah)
2minggu jugak aku just bergantung dengan hp cikai ku untuk berhubung dengn dunia luaq.
2minggu jugak kamus on9 cambridge aku x digunakan.hahaha.sbb just ada medic dictionary ja.
2minggu jugak x update ngn berita2 sensasi sama ada di mesir or mesia.

haishh..overla kan..nak cakap betapa pentingnya internet utk aku berkomunikasi dengan family dan jugak kwn2.
sebab xdak tenet aku byk abiskan masa dengan tidoq,menonton movie dan study.
(awt study last skali?? :P)

tadi,almost satu family aku contact.
Bermula dengan kak long.Agenda call dia nak marah kak long aku.tapi lepas dengaq suara kak long aku y sentiasa happy-go-lucky dan jugak kesabaran dia melayan kerenah aku y mengada tahap petala ke7 ni.aku tros cair.x jadi nak mrh.
Thanks Allah..bagi aku seorang yang kak sanggup melayan perangai aku y ntah apa2 ni.Macam2 sangat paah nyusahkan kak.InsyaAllah akan paah balas bila dah balik kat mesia nnti :)
Siap ada member aku cakap:'eieie,aku kalau ada adik ngada mcm ang,mmg kena laa..'
Aku balas: "Nasib baik ang bukan kak aku:)"
Cara berkomunikasi:by using lowrate voip


B4 tu chat ngn adik bawah aku,perihal kak long aku.Aku dok gesa Pan contact kak long.Even dia malas nak layan aku.tapi sebab aku paksa,Pan tetap layan aku.Hahhaa.thanks pan.
Cara berkomunikasi:tru FB


Mangsa seterusnya kak ke3 aku.Bainah :P
Ni sorang lagi ahli keluarga aku y sabaq melayan kerenah aku.Bersyukur jugak ada kak y x kawen lagi dan baru abis study.Nak minx carikan barang2 aku,sure akanku kerah tenaga beliau.
Tanpa jemu dan tanpa banyak bebel,kak aku uruskan jugak even aku ni sangat fussy :)
Jangan kwen lagi selagi paah x abis study.Nanti sapa nak uruskan hal paah??(kejam.hahaha)
Cara berkomunikasi:tru YM


Lepas tu aku call my lovely ayah.Tapi masa tu line tenet buat hal.Last2 ayah aku call aku.Tiada lagi masalah suara terdelay or suara terputus2.Lama jugak la aku bebel.Dah lama x dengaq suara ayah.Terbalas rindu :)
Cara berkomunikasi:By calling tru low rate voip dan line maxis ayh :P


X lama lepas tu dapat cakap dengan mak plak.Mak ada kat umh kak ngah.Dengaq cita mak aku skang aktif ngn jualan avon plak.Sampai dapat anugerah apa ntah.Tu skang dok kat shah alam.nanti nak p function avon tu.Tahniah mak.Sempat lagi aku melawak ngn mak ayat ala2 mcm ni.."kita tengok mak bertahan lama mana plak :P"
Aku bukan nak jatuhkan semangat mak aku,tapi nak tengok sejauh mana mak aku boleh p.
Mak aku sangat lah suka berniaga,pantang kwn2 offer minx jual apa2,sure cabaran akan disahut.
Lagi pun kena la mencari rezeki lagi,nak tampung aku dan 2 lagi adik2 y semakin hari semakin bijak menghabiskan duit mak ayah :P
Topik best mak aku bangkitkan adalah:'Xdak sesapa nak bertunang plak ka paah?'
Haish..bosan la mak soalan tu.Balik2 pasai jodoh aku y langsung xdak bayang2.tu la jawapan aku kat mak :)
Cara berkomunikasi:by calling tru skype.


I called my mum by using skype ja.Masa dok seronok sembang ngn mak,suara kak ngah aku dari jauh dok sibuk nak jugak cakap dengan aku.Tapi aku banyak gado mulut ja dengan dia.
Tu x padan nak jadi mak kepada budak dalam perut tu.he3.Haish..Nak gado lebih2 ada mak aku.Ikutkan hati nak ja aku end call.xdak la sakit hati sgt.hahaha :P

Pastu masa nak buka posa tu,call skali lagi kak long aku guna skype jugak.Alhamdulillah perkara y buat aku nak marah kak long aku dah settle down.Thanks kak.Dah dapat keta bru nnti jgn lupa tnjuk pic :)

Conclusion:
1)aku just x contact adik last kesayangan aku ja.Diq busy dengan apa ntah.Dan jugak abg2 ipaq aku.Aku memg segan skit ngn abg2 ipaq.just dok men kim2 salam ja :)

2)cara aku berhubung dengan mereka ada tru FB,YM,skype dan jugak low rate voip.So nak cakap betapa pentingnya internet dalam hidupku ini :P

p/s:takziah kat pizah diatas kehilangan beg time exm tdi.Hope dikuatkan semangat.Allah xkan uji hamba-Nya jika kita x mampu nak hadapi.
hilang beg bermaksud ilang semua isi kandungan beg termasuk hp,buku2 dan jugak purse :(

Friday, 21 January 2011

Will You Marry Me :)

Hua...dah lama nak update blog.Dah siapkan bahan dah masa 12jan ritu, budget pas ja exm pathology nak update la..tapi balik2 ja umh,tgk2 xdak internet.
Ingat sat ja xdak tenet,tengok2 dah hampir 2 minggu kot.Mati kutu aku dok kat umh, dengan hard disk aku y rosaknya,mmg melimitkan hiburan aku la.


K2..kembali kepada tajuk asal,Will u Marry Me ni..he3.jgn ingt aku plak y x sabaq2 nak kwen eh.
Aku just tertarik dengan jalan cerita mcm mana depa boleh bersatu b4 menjadi sepasang suami isteri y sah,iaitu seorang pelakon dan jugak penyanyi kat mesia,iaitu elyana..
If nak tau mcm mna,sila tengok eh VC ni.
Aku sungguh kagum dengan elyana.he3..
so gadis2 diluar sana,ada berani x nak buat mcm tu ??


In da same time,just nak kongsi VC wedding y aku jumpa..Rasa best plak buat mcm ni.Tapi ada org ckp dari labur duit buat VC,baik p honeymoon kan??hahaha.Tapi xkisah la.Lain org,lain caranya :)




So sweet!
tapi mcm x sesuai sgt la untuk sesiapa beragama Islam nak buat mcm ni kan.
Boleh buat,tapi berpada2 la kot :)Aku nak komen lebih2 pun,aku bukan pandai sangat selok belok agama ni.Just berpegang pada basic insyaAllah kita x tersimpang dari-Nya.

Saturday, 8 January 2011

edisi gedik + gegeh :P



Salam alaik.He3..bermula pagi semalam,aku dok buat keja gila sambil dok study secara so-so (means x seyes mna pun study). Ada plak masa aku dok begging kat certain friends aku soh depa bagi kata2 semangat or sumtg like dat nak bgi boost up my spirit utk study.

Dah 3 4 hari aku lost dalam dunia sendri y membuatkan aku xdak mood nak study Patho.
Dah la Patho akan dijadualkan exm pada 12jan merangkap pada hari lahir my beloved mother.

So how there Paah,xkan la xmau buat abis baik masa hari y bermakna tu.
If xmau buat utk diri sendri,u should do the best for ur parents at least.Sian mak ayah.Dah la ritu call mak ayah x sihat,so xkan nak bgi mak ayah continue x sht after dengaq my result w/o u put an effort towards it.Haish2..YaAllah.buka la pintu hati ku untuk menerima ilmu2 mu yang terbentang luas ni..Aminn


Lepas buat muka x malu.ada la dalam 15 org dan lbh yang memperkenankan hajat aku nak kata2 semangat dari mereka.Thanks all my lovely friends,seniors n juniors.Dengan membaca kata2 pujangga tu,sedikit sebanyak telah menaikkan semangat aku untuk study :)


Ni adalah contoh2 ayat yang diberi oleh mereka.Jasa hampa amat aku hargai.HOpe suma berjaya dunia akhirat.Aminn.Love u all till heavens,insyAllah n aminn :)


1)paah,in moment i hope u do ur very best!no matter how ur result wiil be..i will be proud if u already do ur best!:D




2)paah!! ganbatte kudasai!! jgn cepat mengalah~ hang kena yakin yg hang boleh!! yosh!! ^_____^ paah yg rajin, study leklok and aku sentiasa doakan hang dapat yg terbaek.....!!


3)paah dearie :)
slmt study patho dgn baik,,smga Allah mudahkn segala urusan :)
yg pnting usaha sungguh2,,selebihnya kerja Dia,,follow sunnatullah ok! ;)
shoot for the moon,even if u fail,u'll be among the stars :)
love from Columbus ♥
disertakan jugak this VC..rindu zaman skolah :)


4)Success is the sum of small efforts, repeated day in and day out.To climb steep hills requires a slow pace at first.Success is blocked by concentrating on it and planning for it.... Success is shy - it won't come out while you're watching.


5)Untuk PAAH my fren..yakin dan percaya pada diri..InsyaAllah berjaya..aku taw hang boleh buat.. =)


6)My dear sist...
jgn cepat putus ase...i noe u can do it gurl...
kate nk smbung smpai master...lets make it real sist...
Go GO Chaiyokkk...!!! *xmo dok jaoh lme2..cecpt abes an blek m'sie..*
ehehhehe...♥♥♥


7)sejam aku mikir ayat..hahaha
to my beloved fren..
study molek naa...bace buku selawat sokmo..
jgn kuat tido walaupon suke tido...(smgt tak??)
buat elok2 exam nih...
lastly jgn senang2 give up..seriously...!

p/s: ta jadi korean denih ha...HAHA..dgr je lagu nih... :)




8)jgn duk stadi sgt..bykkan menonton running man..secret garden..ulang byk kali tgok smpai boleh hafal dialog sume...jgn duk risau nk exam..sbb nti leh tiru kawan...xtau sgt nk jwb..baling dadu ja..ok..boleyh tuh paah...semangat!


9)ang memang dilahirkan x pandai..x segak paah..
snang cita ang memang x ebat laa...
tapi manada org lam donia ni yg jadi hebat tanpa ada usaha.
ang usaha,ang ebat la! hehhe


10)tadi aku saja2 google, pastu jumpa benda ni. xtau sapa yang tulis haha



11)Wahai Nur Farhah Shabir...awat la ang malaih study...ang kna rjin2 study...jgn jd malaih mcm ak...kalu nk malaih...jgn lbih had malaih ak...xelok...haha...kalu ang rjin...ak pun bleh tmpang rjin...tp ang mmg rjin dr ak...xpelik la...:DDD....jgn malaih2 naa...gambate3~...chaiyok2 paah....haha...:: Rock On ::..yeaHHHHHHH~


12)kak paah...good luck


13)paah!!
wat leklok paper nk mai...
toksah dok ingat pelam ja...
hak3...
ganbante kodasai~
fighthing!!


14)dear k.paah,jgn malas2 tau (wpon km pun mls.hehe) study tu elok2..xyahla tension2 sgt.jaga kesihatan.igt pakcik shabir dan mak kpaah (xingat nama) kat umah tu hari2 tunggu k.paah balik sbg dentist..hehe.km pun tunggu gak :) then lastly,i know u can do it!!!goodluck!!


15)paah sayang,,
jgn patah smgt..kalo hg patah smgt,aku lg la patah semangat..cewah..hehe..do the best k utk exam 12jan ni..aku exam lg awal dr hg..sama2 kita wat yg terbaik..kalo plan aku x jd winter ni...aku g mansoura k..:)


16)even i cant bloom to cheer u up...i'm still on ur side..
trust in urself as if u trust an alien
coz happiness cant be gained easily; happiness is like a candy, u may take time, long time perhaps, to feel n taste it. (●⌒∇⌒●) わーい
من جد وجد من زرع حصد



17)paah.. kamu sangat bertuah sbb ramai sangat yg sayangkan kamu =)
byk betul wish utk paah.. all da best!


18)semua org wish nih...aku pn nk tumpang skali la....hg kena relek weh...jgn pressure2....
klu hg tekanan lg x jd keja.....bg tenang lu..then bru study....boley pnyalah....masa byk lg kan....smpt lg...depend kt hg ja guna msa tu cna.... bg tenang lu okeh....bru ley setel masalah slow2....


19)aii paah takyahla study ang mmg dah genius result mmg gempak. okay :p



Ada jugak kata2 semangat x dikeluarkan sbb depa dok tmpg buh kat komen org lain.Tapi semua saya hargai.even ada kata2 y berbau perli apa suma,benda tu ekceli secara x lgsung membakar spirit aku.
Last but not least.Thanks everyone:)
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wednesday, 5 January 2011

songS (:


Hi.Kali ni just nak merapu ja.Nak study xdak lagi kerajinan :P
Padahal exm dekat gila.Tapi mood tu still xmai.If xmai,nak study pun xmasuk.mcm tu la aku.
So saja nak isi skit masa ngn benda x berfaedah ni.
I found some songs that suitable for all of us to use when u/we does not know how to express ur feeling or how to tell that person bout what in ur head/bout u thinking right now.
Maybe leh guna... Try take a look the lyrics.Tapi if ada ayat tu mcm x bgs,just ignore it.amik y bagus sdahh :P

1st song : This song suitable kat sesapa lelaki y bdget bagus,hot apa suma la.Laki mcm ni selalunya good looking la kan?tapi if laki tu good looking but baik,jgn la plak nak tujukan lagu ni:) Peace~


2nd song: Haa..This song really2 cute n sweet for me. A lot of quote we can get from this song.The most quote i like is when it mention a 'dentist' word.So lagu ni sesuai kat sesapa yg tgh in love:P



3rd song:Lagu ni plak menceritakan situasi if kita ada bestfriend(opposite sex la kan),n kita tetiba syok kat dia n xtau nak bgtau bestfriend tu guano.so boleh la anda2 diluar sana bgi lagu mcm ni :).Hope dia paham la lepas tu.Selamat mencuba~


4th song:Haaa..lgu ni berunsur keganasan skit. Lagu ni nak warning sum1 yang bgi hampa sakit ati or what. If nak ckp depan2 takut,cuba try dengan hntaq lagu mcm ni kat org tu.Sure akan sampai msg tu dgn jelas.Tapi lepas tu if gado g terok jgn cari aku :P



5th song:Lagu ni agak sedih. Lagu ni mencerikan kesedihan lps kita kehilangan seseorang y kita syg or rpt or smtg like that la..Biasa la kan kita ni,bila org tu ada depan mata,xpandai nak appreciate,but lps org tu dah jauh dri kita,bru nak menyesal x treat dia sebaik mungkin dlu.Maybe lagu ni sesuai bgi kat org y merajuk dgn kita,pastu nak bgtau y sebenaqnya kita memerlukan dia...maybe la kan.Hahha~


6th song: Haa...lagu nak bagi semangat kat sesapa y putus cinta kot.Gurl tu dah bagi apa y sepatutnya,but dak laki tu plak x appreciate.So baik putus ja kan?Maybe lps dengaq lagu ni org y putus cinta boleh naik semangat kot.So chill~~


Sampai sini ja la.Buh byk2 pun satgi hampa x dengaq plak lgu2 ni:P
Banyak ja lagu y kita boleh guna nak express our feeling n kekadang certain lagu tu mmg kena ngn situasi kita skang.

Tuesday, 4 January 2011

comel (:


I found this when woke up early this morning:)
I think all of this reasons are really suit me :P

Monday, 3 January 2011

clumsy paah (:


Yeah!exm midsem aku dah bermula.So terkejaq-kejaq la aku merajinkan diri untuk study.Tapi xdak la rajin tegha mna.Semampu mana yang aku boleh ja.Tambah2 la ni musim sejuk,nak lawan nafsu tidoq tu sangat lah payah.he3


Hari ni aku ada paper Crown N Bridge.Salah satu Dental Subject yang x kurang susahnya.Aku stay up sampai subuh pagi tdi.Sebab b4 tu aku x study langsung diatas tahap kesihatan kurang baik dan banyak abiskan masa dengan tidoq:P
So kena la balas dendam by study mna ya mmpu.Like always,b4 subuh aku mandi siapkan baju apa semua.Pstu dalam kul6 lbh aku tidoq dengan lenanya :)


Aku terjaga dari tidoq disebabkan housemate aku bgtau yang maktabah ada jual latihan berkaitan ngn sbjek satgi aku nak exm.So better p awl b4 exm start,leh ulg kaji soalan mna y patut.
Kami dijadualkan exm pada pukul12 tgh hri.Masa aku terjaga tu aku tengok jam pukul10.30 pagi.Aku pun rileks la dlu dibawah lihaf(selimut) yang sedap tu.



Tup2,aku terusha hp no mesir,'ehh..ada msg laa'..getus hati aku.
Msg tu berbunyi,"paah,mai awl skit kot.sbb maktabah ada jual nota baru"(lebih kurg gitu laa)
Hati aku menggumam."wah..baik tol kwn2 aku ni.concern trhadap aku y sllu lmbt ni :P"
Aku pun balas la balik : Owh..pnjg x soalan tu??banyak x??hurm,aku p dlm kul11 satgi la ehh.."
nasib baik la aku tergerak hati nak balas.sebab lately ni aku malas gila nak balas msg n hp selalu jauh dri penglihatan aku :P


Selang beberapa saat,hp cikai aku berbunyi..Aku pun angkat ahh.
Timah,"paah syg,ko nak mai pkul10.30 apanya.Skang dah pukul11.30 la.."
Seyes lepas tu aku kelam kabut.Melompat trun dari katil.Kemas katil laju2.Cuci muka apa suma, n paling penting minuman pagi kena gak la amik,iaitu milo!Lambat tegha mana pun,sure aku akan spend masa utk my MILO :P



Lepas tu tros amik cab p kelas.Tapi masalahnya wktu tu,waktu kemuncak.Sangat lah busy jalan masa tu.X senang duduk aku dalam cab tu.Nak suh ammu tu 'bissur'ah'(cpt skit) x logik plak.
xkan la dia nak redah keta2 lain suma..Haish2.Sampai uni aku plak,penuh ngn lautan manusia.
Tu la..suka sngt bgn lmbt.Kan padan muka.Nasib bek sampai2 exm x start agi.Tapi aku xdan la nak ulg kaji nota y bru kluaq tu :P




Teringat zaman exm final thn satu ritu.Almost every oral exm yang diadakan a day after exm,sure aku smpai lmbt.Dah la nama aku dalam section tu paling atas skali.Memang cari nahas tol lah.Kekadang nama aku kena panggil dah ngn pembantu doc,tpi tuan punya badan x smpai g.Lagi best tu,kekadang sampai2 ja uni,tros aku kena masuk bilik doc utk disoal jawab sbjek tu.Hahaha.
Mmg aku contoh pelajar x cemerlang tol lah.

Jangan tiru aksi ini.Tidak anda tidak akan berjaya :)