Monday, 3 January 2011

clumsy paah (:


Yeah!exm midsem aku dah bermula.So terkejaq-kejaq la aku merajinkan diri untuk study.Tapi xdak la rajin tegha mna.Semampu mana yang aku boleh ja.Tambah2 la ni musim sejuk,nak lawan nafsu tidoq tu sangat lah payah.he3


Hari ni aku ada paper Crown N Bridge.Salah satu Dental Subject yang x kurang susahnya.Aku stay up sampai subuh pagi tdi.Sebab b4 tu aku x study langsung diatas tahap kesihatan kurang baik dan banyak abiskan masa dengan tidoq:P
So kena la balas dendam by study mna ya mmpu.Like always,b4 subuh aku mandi siapkan baju apa semua.Pstu dalam kul6 lbh aku tidoq dengan lenanya :)


Aku terjaga dari tidoq disebabkan housemate aku bgtau yang maktabah ada jual latihan berkaitan ngn sbjek satgi aku nak exm.So better p awl b4 exm start,leh ulg kaji soalan mna y patut.
Kami dijadualkan exm pada pukul12 tgh hri.Masa aku terjaga tu aku tengok jam pukul10.30 pagi.Aku pun rileks la dlu dibawah lihaf(selimut) yang sedap tu.



Tup2,aku terusha hp no mesir,'ehh..ada msg laa'..getus hati aku.
Msg tu berbunyi,"paah,mai awl skit kot.sbb maktabah ada jual nota baru"(lebih kurg gitu laa)
Hati aku menggumam."wah..baik tol kwn2 aku ni.concern trhadap aku y sllu lmbt ni :P"
Aku pun balas la balik : Owh..pnjg x soalan tu??banyak x??hurm,aku p dlm kul11 satgi la ehh.."
nasib baik la aku tergerak hati nak balas.sebab lately ni aku malas gila nak balas msg n hp selalu jauh dri penglihatan aku :P


Selang beberapa saat,hp cikai aku berbunyi..Aku pun angkat ahh.
Timah,"paah syg,ko nak mai pkul10.30 apanya.Skang dah pukul11.30 la.."
Seyes lepas tu aku kelam kabut.Melompat trun dari katil.Kemas katil laju2.Cuci muka apa suma, n paling penting minuman pagi kena gak la amik,iaitu milo!Lambat tegha mana pun,sure aku akan spend masa utk my MILO :P



Lepas tu tros amik cab p kelas.Tapi masalahnya wktu tu,waktu kemuncak.Sangat lah busy jalan masa tu.X senang duduk aku dalam cab tu.Nak suh ammu tu 'bissur'ah'(cpt skit) x logik plak.
xkan la dia nak redah keta2 lain suma..Haish2.Sampai uni aku plak,penuh ngn lautan manusia.
Tu la..suka sngt bgn lmbt.Kan padan muka.Nasib bek sampai2 exm x start agi.Tapi aku xdan la nak ulg kaji nota y bru kluaq tu :P




Teringat zaman exm final thn satu ritu.Almost every oral exm yang diadakan a day after exm,sure aku smpai lmbt.Dah la nama aku dalam section tu paling atas skali.Memang cari nahas tol lah.Kekadang nama aku kena panggil dah ngn pembantu doc,tpi tuan punya badan x smpai g.Lagi best tu,kekadang sampai2 ja uni,tros aku kena masuk bilik doc utk disoal jawab sbjek tu.Hahaha.
Mmg aku contoh pelajar x cemerlang tol lah.

Jangan tiru aksi ini.Tidak anda tidak akan berjaya :)

3 comments:

nub said...

hahhha..macam2 ang ni...
adoiii

paahbaek said...

weh,famous blogger usha blog aku la:P
hahaha.main2 ja.jgn amik hti nub :)

~allahuakbar said...

haha. paah, gud luck ye