Monday, 24 January 2011

today is a family day

one happy family.raya thn 2009
(masa ni husband kak long diatas lautan,kak ngah plak raya ke4 akan menamatkan zaman bujg beliau :)



Salam alaik.Hoyeh.Alhamdulillah.Aku memanjatkan kesyukuran ke hadrat Illahi.Setelah hampir 2minggu keypad laptop aku hampir dipenuhi habuk2 mesir,akhirnya hari ni habuk2 tu telah ku usir juga dengan jari jemari montel ku ini.He3..melalut jap.

Ekceli lepas byak kali menebalkan muka berjumpa dengan landlord umh ni,alhamdulillah tengah hri tadi aku dikejutkan dengan jeritan kegembiraan housemate,iaitu Kak Nad bahawasanya internet dah ada.Aku pada mulanya malas nak bgn dri tidoq g,tapi sebab mata x dapat nak lelap,aku merajinkan diri juga buka laptop dan hanyut dengan dunia internet.Japgi nak kena jumpa landlord blik ucap thanks :)
Wehh.2 minggu x surf internet rasa bagai 2bulan:P

2minggu aku x on9 bererti 2minggu aku tak menjadi stalker.
2minggu jugak aku x update sal running man.
2minggu jugak aku x update sal JK :P
2minggu jugak aku x dapat nak stroll blog2 org lain.
2minggu jugak aku mcm terputus hubungan dengan my beloved family.
2minggu tu jugak aku asyik dok mimpikan malaysia.(terubat jugak rindu kat mak ayah)
2minggu jugak aku just bergantung dengan hp cikai ku untuk berhubung dengn dunia luaq.
2minggu jugak kamus on9 cambridge aku x digunakan.hahaha.sbb just ada medic dictionary ja.
2minggu jugak x update ngn berita2 sensasi sama ada di mesir or mesia.

haishh..overla kan..nak cakap betapa pentingnya internet utk aku berkomunikasi dengan family dan jugak kwn2.
sebab xdak tenet aku byk abiskan masa dengan tidoq,menonton movie dan study.
(awt study last skali?? :P)

tadi,almost satu family aku contact.
Bermula dengan kak long.Agenda call dia nak marah kak long aku.tapi lepas dengaq suara kak long aku y sentiasa happy-go-lucky dan jugak kesabaran dia melayan kerenah aku y mengada tahap petala ke7 ni.aku tros cair.x jadi nak mrh.
Thanks Allah..bagi aku seorang yang kak sanggup melayan perangai aku y ntah apa2 ni.Macam2 sangat paah nyusahkan kak.InsyaAllah akan paah balas bila dah balik kat mesia nnti :)
Siap ada member aku cakap:'eieie,aku kalau ada adik ngada mcm ang,mmg kena laa..'
Aku balas: "Nasib baik ang bukan kak aku:)"
Cara berkomunikasi:by using lowrate voip


B4 tu chat ngn adik bawah aku,perihal kak long aku.Aku dok gesa Pan contact kak long.Even dia malas nak layan aku.tapi sebab aku paksa,Pan tetap layan aku.Hahhaa.thanks pan.
Cara berkomunikasi:tru FB


Mangsa seterusnya kak ke3 aku.Bainah :P
Ni sorang lagi ahli keluarga aku y sabaq melayan kerenah aku.Bersyukur jugak ada kak y x kawen lagi dan baru abis study.Nak minx carikan barang2 aku,sure akanku kerah tenaga beliau.
Tanpa jemu dan tanpa banyak bebel,kak aku uruskan jugak even aku ni sangat fussy :)
Jangan kwen lagi selagi paah x abis study.Nanti sapa nak uruskan hal paah??(kejam.hahaha)
Cara berkomunikasi:tru YM


Lepas tu aku call my lovely ayah.Tapi masa tu line tenet buat hal.Last2 ayah aku call aku.Tiada lagi masalah suara terdelay or suara terputus2.Lama jugak la aku bebel.Dah lama x dengaq suara ayah.Terbalas rindu :)
Cara berkomunikasi:By calling tru low rate voip dan line maxis ayh :P


X lama lepas tu dapat cakap dengan mak plak.Mak ada kat umh kak ngah.Dengaq cita mak aku skang aktif ngn jualan avon plak.Sampai dapat anugerah apa ntah.Tu skang dok kat shah alam.nanti nak p function avon tu.Tahniah mak.Sempat lagi aku melawak ngn mak ayat ala2 mcm ni.."kita tengok mak bertahan lama mana plak :P"
Aku bukan nak jatuhkan semangat mak aku,tapi nak tengok sejauh mana mak aku boleh p.
Mak aku sangat lah suka berniaga,pantang kwn2 offer minx jual apa2,sure cabaran akan disahut.
Lagi pun kena la mencari rezeki lagi,nak tampung aku dan 2 lagi adik2 y semakin hari semakin bijak menghabiskan duit mak ayah :P
Topik best mak aku bangkitkan adalah:'Xdak sesapa nak bertunang plak ka paah?'
Haish..bosan la mak soalan tu.Balik2 pasai jodoh aku y langsung xdak bayang2.tu la jawapan aku kat mak :)
Cara berkomunikasi:by calling tru skype.


I called my mum by using skype ja.Masa dok seronok sembang ngn mak,suara kak ngah aku dari jauh dok sibuk nak jugak cakap dengan aku.Tapi aku banyak gado mulut ja dengan dia.
Tu x padan nak jadi mak kepada budak dalam perut tu.he3.Haish..Nak gado lebih2 ada mak aku.Ikutkan hati nak ja aku end call.xdak la sakit hati sgt.hahaha :P

Pastu masa nak buka posa tu,call skali lagi kak long aku guna skype jugak.Alhamdulillah perkara y buat aku nak marah kak long aku dah settle down.Thanks kak.Dah dapat keta bru nnti jgn lupa tnjuk pic :)

Conclusion:
1)aku just x contact adik last kesayangan aku ja.Diq busy dengan apa ntah.Dan jugak abg2 ipaq aku.Aku memg segan skit ngn abg2 ipaq.just dok men kim2 salam ja :)

2)cara aku berhubung dengan mereka ada tru FB,YM,skype dan jugak low rate voip.So nak cakap betapa pentingnya internet dalam hidupku ini :P

p/s:takziah kat pizah diatas kehilangan beg time exm tdi.Hope dikuatkan semangat.Allah xkan uji hamba-Nya jika kita x mampu nak hadapi.
hilang beg bermaksud ilang semua isi kandungan beg termasuk hp,buku2 dan jugak purse :(