Thursday, 24 June 2010

air sejuk (:



Tahniah paah.
Hampir seminggu sudah aku mandi menggunakan air sejuk,tanpa bantuan sakhonah(water heater).He3..Plik x aku?Di musim panas yang membahang ni pun aku mndi guna air panas+sejuk.Ngada ja lebih kan??Terbawa-bawa habit ni smpai sini.Kat umah mesia dlu pun sllu ja buat keja ni.Memula mndi guna air suam, at last baru guna air pure sejuk.Nak bagi sejuk kepala skit.Tapi yang x tahan,musim panas kat sini pun aku still bleh mndi guna air suam.Panas kat mesir ni sekarang dah smpai tahap 40 lbh darjah celcius.Kluaq umah lama2 xtahan kot.Berpeluh2 abis..
Cuma seminggu kebelakangan ini,mama(isteri tuan rumah) kami x bagi buka air panas sbb apa ntah.Terpaksa la aku mndi guna air pure sejuk.Xdak la worst mna.Ok ja..Nikmat mndi pun ada skali.Hahahaa.Konklusinya,aku boleh ja x manjakan diri,tpi if ada pilihan y lbh baik,sure memanjakan dri akan terjadi diatas diriku ini =)

4 comments:

syahmi said...

hah kantoi!aku dah tahu satu lg rahsia!hahah

paahbaek said...

rhsia ka loki??hahah..klu rhsia aku x buh sni maa =)

AmmarX said...

aih. kalo gitu aku pown ngada ka? aku mandi air suam gak di kala summer. hehe.

paahbaek said...

hahhaa...ala,ang kan canada...always sejuk.summer ang bukan mcm summer sini y panas sgt..smpai mengurangkan BMR aku..cewah(aplikasi skit sbjek physio y aku nak exm isnin ni )