Saturday, 2 July 2011

ending cerita y x memuaskan hati


wah..pnjg tajuk entry kali ni..he3

ni gara2 tengok cerita insidious la..scary movie mlm lepas abis exm :)

cerita ni awl2 aku dah x puas hti.mana xtnya,cerita hntu melibatkan budak2 kecik.
wehh..sian la kat budak2 tu.org besaq pun takut hntu,ni budak2.penderaan mental betul.hahaha.xpa la tu kan.

pastu y xleh blahnya,hntu fire face ka bnda ntah,seyes mcm syaitan y aku dok terbayang masa zaman kecik2.hoyeh.Rupa2nya org puteh pun terbayang devil mcm bnda y aku dok bayang ka?ka aku y terikut2 depa.he3.tpi seyes scary muka setan dalam tu.
ending cita ni x best kot.last2 ayah dia plak sesat dlm dunia roh,pastu roh lain y masuk dalam badan ayah dia..haish..

cadangan:xboleh ka pengarah buat 2 ending,satu happy ending,satu sad ending.pastu penonton ada hak nak pilih mna2 y dia suka.ok la jugakkan.

kalau dia buat sad ending by mematikan watak tu ok gak.ni x.buat cita tu tergantung x bertali.haish2
xpun buat happy ending.lagi best.Tapi ialah,manusia mcm aku ni,klu dia buat happy ending aku xpuas hati,nak sad ending. Klu dia buat sad ending xbest,aku nak dia buat ending by matikan watak.mmg ngada ah paah :P

Pastu cerita hantu ke2:KARAK

Cerita melayu.ok.sudah2 la ngutuk cerita melayu tu paah.bagi la peluang kat pengarah filem mesia nak menerbitkan cerita hantu.
Aku x ngutuk byk cerita tu.Tapi seyes la,cara dia nak buat jalan cerita ada x kena.

Tambah2 masa part Jack tu x tahan nak terkucil.Ada ka berani sangat nak p tndas kat kwsan terpencil tu.Pastu dah la gelap.Pastu p guna plak toilet y mcm x penah org guna.Logik ka x kat sni.sungguh x logik.
aku kalau toilet tu kotoq pun dah scary nak masuk,ni toilet mcm peninggalan apa ntah.Mcm org x guna byk zaman dah.xlogik langsung..haish..
Tau la Jack dalam cerita tu x takut akan hntu,tpi logik la skit nak pilih tndas mcm tu.xpa la.tidak x jadi cerita.kan2

Pastu scene part si Ida tu p mndi berkemban tgh2 hutan di tengah2 malam y buta.
Weh..x logik ahh..berani sangat pun xyah gedik sangat nak mndi masa tu leh x.Kot ya pun ajak la member sorg g tu teman.haishh..geram aku tgk.
Ka pendapat ni sbb aku y penakut??hahaha

Pastu2,haa.. part volkswagen kuning tu..Kat Karak pun ada keta kuning tu eh?? aku ingt kat terowong jelapang ja ada cerita keta kuning tu.he3

Pastu2,haa.masa awl2 cerita tu kan.y ada keta rosak,pastu ada mak ngn baby dok dalam keta.
lawak kot.sebab benda tu aku selalu dok men cerita2 masa zmn kecik2.biasa la masa zaman budak2,sure ada ja cerita hntu.Jlan cerita dia sebijik laa...waa..sure bnda ni betulkan??hahaha

Tpi seyes la,klu aku dok tempat kejadian pun scary weh.aku mmg penakut ngn bnda2 mcm ni.
Memang la kita kena takut Allah dri segala-galanya.Tapi bab hantu ni mmg aku lemah semangat lah. Tambah2 sejak lepas SPM.Nak tgk cita hntu pun penakut.dlu tgk sorg2 ok ja.siap dalam gelap g.

Tapi semalam aku tgk Karak sorg2 kot,dah la dekat wktu mgrb.Pastu housemates suma pakat xdak kat umh.berani gak la aku.yes2 :P

haa..satu g aku x puas hti,amboi shahir.men peluk2 pegang2 plak dlm cita tu. Sorry la,aku ingt ang mcm menjaga bab2 ni.tpi..kecewa gak la aku bgi pihak Paen :P hahaha.xdak la.aku expect dia menjaga bab2 halal haram ni.tpi mengecewakan ja.
Tak pa la.suma manusia x lepas dri melakukan kesalahan.hope sama2 sempat bertaubat kepadaNya :)

3 comments:

khairi malik said...

Haha...Paah, I watched both of those movies. Memang sangat menyakitkan hati.

Insidious
1) Tak puas hati dgn ending dia. Tetiba ayah dia sesat dalm dunia hantu, roh lain plak yg masuk dlm badan ayah dia. Padahal hantu fire face tu yg bertungkus lumus nak masuk dlm badan manusia, last2 hantu mak cik yg tak berusaha tu jugak dpt masuk badan manusia. haha

2) Stuju..tak paya la libatkan budak2. pastu ntah hape2 hantu bebudak yg keluar dari almari kasut tu, rilek2 selamba dia je.

KARAK

1) Rasa mcm nak kutuk banyak. Shahir af8 dah la bekas penyanyi nasyid. Dalam citer tu dia peluk sana, peluk sini. Rasa mcm pelik. Jatuh imej penyanyi nasyid. Haha..btw, sebelum ni dia nasyid Saujana.

2) Pompuan berkemban tu memang tak puas hati. Tak logik pompuan nk mandi malam2 buta dlm hutan cmtu. Laki pun x brani kot.

3) Dalam hutan tu, jack jumpa hantu rambut panjang. Hantu tu boleh melayang2 atas kepala dia pastu hilang cmtu je..

4) Kalau ikutkan cerita sebenar, LEBUHRAYA karak yang berhantu. Bukannya jalan lama. Haih~

Haha...boleh jadi pengkrikit filem nih.

Loki said...

perhh pnjg gila komen saudara khairi malik ni. saudara, kalau rajin singgah le blog saya. teringin juga nak ada orang komen pnjg2 camni hahahah

duit punya pasal, halal haram mana kira dah paah :P

paahbaek said...

khairi:hahaha.rjin gila komen pnjg2.
yeay.ada geng :P
ingt org sorg ja x puas hti tgk cita2 tu.hahahaha
thanks..all da best exm :)

loki:haish..promote blog ang plak.hahaha...weh loki.aku serba salah kat nuar :(