Monday, 4 July 2011

adik beradik braces

$alam alaik.
Just nak share sumtg benda y bernama Aligner.

Ni adalah benda y ala2 braces .Benda alah ni la artis2 skang dok pakai utk bgi gigi depa tersusun cantik,cepat dan padat :P
xdak la,tapi y pasti gigi 6 depan tu tersusun cantik la.Bila senyum nampak la tersusun rapi.

Aligner ni: The Inman Aligner is a fantastic, simple and hassle-free way of straightening your front teeth.

He2.ayat copy n paste dri apa y aku buat kajian.Kajian la sgt,padahal cilok dri website mna ntah.
Tempoh pemakaian dia hanya dalam 6-16 minggu ja.So sat la berbanding pakai braces y kekadang leh amik masa 3 tahun jugak.lma kot :)

Pastu di website tu,dia cakap aligner ni kononnya murah. xtau la murah tu mcm mna kan.
cuba survey kat klinik gigi nnti.Kot ya murah leh aku buat utk dri sndri.hahaha :)


For more information,apa kata anda2 sendri yg baca dri website ni.
siap ada video nak bgi kita paham skit :)
http://www.inmanaligner.com/index.htm

2 comments:

khairi malik said...

salam..paah, sy igt nk wat braces. tp betul ke, orang cakap bila dah besar lebih dari 18 tahun dah tak leh pakai cos dah tak leh nk bentuk?

paahbaek said...

Salam :)
eh,mna ada la..pada pndangan sndri la kan..better buat after suma gigi kekal dah erupt.include wisdom teeth..sbb masa tu dah confirm suma gigi dah kluaq n lgi mudah la nak gerakkan gigi mna y ptut mengikut ruang y tinggai.
N sebenaqnya y budak2 kecik ni la xpatut pakai braces agi sbb xsuma gigi kekal dah kluaq,depa just betulkan gigi susu,n kemungkinan bila gigi kekal kluaq dia nak erupt ikut cara y x btl leh terjadi.
So pada pndangan,buat after 18 la bgs :) Tgk artis2 tu,umuq nak masuk 30 40-an ada dok pakai braces g.
Tapi faktor pergerakkan gigi,cepat atau lambat bergantung kepada kondisi gigi,gum setiap individu :)
Hope membantu.sorry klu ayat keling :P