Tuesday, 4 May 2010

xpandai tafsir





Situasi 1
Baru2 ni aku ada letak satu profile picture kat FB,n bgi aku that just an emo gurl.(menunjukkan aku la kan).Aku xplak dapat menafsir kata lain disebalik pic tu.Sampai la satu hari my bestfren teguq aku suruh tukar pic itu.Then aku pun tnya la awt n cuba bagi alasan munasabah.
Alasan beliau:paah,ang nampak macam desperate ja..mcm tengah mencari cinta.
Aku:Gulp..adeh..mcm tu ka??xtau plak wehhh...hola2..nnti aku tukaq naa=)

`
ni la pic tu =)

Situasi 2
Ada sekali tu,aku saja guna ayt "dalam hati kinah ada taman bunga".Aku guna kat status ym.Pastu my sis teguq la aku.
Kak:Amboi paah,dalam hati kinah ja ka ada taman,hati paah xdak ka?
Aku:Haahahha,awtnya?Ekceli apa maksud dia??
Kak:Lorh,tu maksudnya org tengah bercinta la..apa la.
Aku:oh yeh?ingt maksud dia org tu baik hati ka n sewaktu dengannya.
Gelak ja kak aku.Hahaha.'Sengal ja adik aku sorg ni',sure ni terdetik dlm hati dia =p

Benda nak bagitau kat sini ialah,
aku ni sebenarnya tidak pndai menafsir sesuatu kata2 puitis dan juga sesuatu gambar.Senang cakap aku bukan org seni lah.Dah la skill nak buat gigi pun x macam org lain..Mmg sesunggunya aku bukan org seni n x pndai dlm menafsir maksud tersirat sesuatu benda. =)


2 comments:

syahmi said...

hahaha btoi ka ang xreti tafsir?xpernah plak jmpe org cmni.ahahaha

paahbaek said...

betoi la loki..sian aku kan??hahaha