Monday, 14 December 2009

'in-yer-face' day for me..



salam alaik :)
dikala dingin subuh hri ahd semalam,ada sumtg terjadi.nyaris2 mengilangkan semangat aku nak p kls practical anat.(tpi muhadorah aku terkubur la=p)hu3.nsib aku kuatkan semangat nak mengorak lgkah kekls even smpai lwt 15mnt,but like always,our doc not coming yet..he3..tu bgi peluang utk aku berlengah2 lgi nak smpai kelas.

ok laa...apa jdi ek pgi smlm??hahaha..aku tlh argue ngn sumtg wif my fren by chatg kat ym..hurm..pengakhiran y agk xmemuaskan hti aku.sdh kot.dah lma kmi kwn,at last ni y jdi.apakah?
aku xdak la smpai nak worstkan keadaan,just nak pengakuan jujur ikhlas dri dia ja.alhamdulillah la dia ngaku apa y aku nak dengaq selama ni,but plis la jgn smpai nak ptskan persahabatan kita.nak wat mcm saling x mengenali.pyh kot bgi aku nak wat suma tu.hope hti dia berlembut nak trima aku as fren.(aminn)
hurm.so semangat aku down blik kot.but xlma..aku dah mtg maybe(poyo ja).nak jdi cita best..ptg tu aku tidoq dri kul3 until 5pm.moh as usual kejut aku bgn solat mgrb(la ni mgrb kul5.++)..(kantoi tidoq petang).jgn amalkan ek.nnti jdi gilas~~
moh,'paah,paah..bgn solat mgrib.'
aku,'hurmm...(kacau mimpi aku ja moh ni.ahaks~)'
dgn mls2 aku bgn,gosok2 mata n wat la apa y ptut(mcm hmpa wat pas bgn dri tidoq la)pndai2 pk ek..he3.den bru nak buka lgkah nak p toilet,my phone is ringing(mcm lgu wonderpets kesukaan kak nad =).den aku usha plik la,no sapa lak mc aku mgrb2 mcm ni..pastu wat bodo agi,coz kedit xdak..den,bru nak buka lgkh skali agi,my phone is ringing back..haishh.pastu aku angkat la ngn suara pas bgn tidoqnya..he3...
lps ckp brapa saat,bru aku realize sapa ditalian..yaAllah time tu tros segaq-bugaq aku diwatnya..he3..i'm so excited trima pgilan dri dia..coz lma dah kot x marapu meraban ngn dak tu..hahaha...moh sedaq perubahan aku smpai senyum2 sinis..hahaha...

xleh blah...perbualan kmi amik msa y lma gak la..sambung pas aku solat mgrb siap..he3...
dlm dok marapu tu,dan lgi dia bgi nasihat kat aku..xleh blah tol.x biasa lak aku dpt nsihat dri dia secara direct tru phone..tu mcm 'ala,dak ni,sudah2 lahh'=p(sory kwn,but aku hargai)dlm isi kndungan perbualan kmi berkisar sal life dia la ni,psai kwn2 len.psai exm la..bla3.tpi y plg aku xleh blah..dia mcm perli la..dia ja ingt kwn,kwn2 len xplak ingt dia..hahaha..sian beliau..
'haishh..mna ada..aku ingt ja ang kot,tpi xtau nak cntct mcm mna'..
den dia bls,'lor,persahabatan memerlukan pengorbana,berani amik risk'
gelak2 aku nak cover malu.sebab nak amik hti dia,aku tawarkan barangan dri mesir ni..
'ang nak apa??'..tros dia gelak2..

konklusinya disini ialah: da same thing happened again..mcm post aku y b4 ni..bertajuk kehidupan agak adil tu..thanks Allah ats semua ketentuan ni..aku akan cuba hadapi even pahit...=)

p/s:amacam ili,ada improvement x??hahaha..=p

bebelan by paah

4 comments:

k u c e n g said...

ngahaha..paah dgr ckp aku.good girll!

ikhsan said...

x phm pon//

khairi said...

bese la..kawan2..tk best plak kalo nak baik je spnjg masa. nanti xde cabaran pulak. ni antara cabaran la yang kite kena handle.

merpatiputih said...

ili:biasa..angkan cikgu aku=)

ikhsan:xphm bnda??

khairi:ala..ni bukan setakat gado biasa..gado smpai nak ptus persahabatan kot.tu y xleh trima dowhh