Tuesday, 15 December 2009

akhirnya,kena langgar juGa

Gambaran jalan crita aku=)

Ari ni,ari isnin.aku kena g kuliah sorg2.Even ahli umh aku suma dak gigi,tpi jadual kmi suma lain2(mcm mna tu??hahahha).Phm2 la.Aku xleh skip kelas PHYSIO sbb aku saja da only one x amik tusyen tu dikalangan ahli umh.Bukan sebab dah pandai or apa,sebab utama aku malas nak jalan p tusyen,alasan y lebih tepat,buang masa(but klu jejalan nak meronggeng aku x kisah lak.=p)

Nak jdi cerita,masa balik sorang2 ptg tdi,lgi beberapa meter nak sampai imarah(bangunan) umah aku,aku dilanggar basikal.Sesungguhnya aku x dapat hint langsung nak kena langgar tu(mcm la org len leh dpt hint).
Tempat kejadian: Jalan raya besaq kat kuliah adab,berhampiran umh aku.
Masa kejadian:Hampir2 pkul4 ptg.
Mangsa kejadian:Aku dan ammu berbasikal.
Jalan raya tu baru ja siap,baru ja cntik,so pak2,mamat2,macik2 n minah2 arab ni suka la bwa keta mcm F1.laju gila kot.Tau la best nak pecut,tapi tlg r,ni bukan highway,ni just jalan 'kampung' mansoura saja k.haa,ni nak bebel ni..he3.

Masa nak lintas tu,aku just usha side kanan ja,sebab jalan tu one way.Okeh,keta2 laju gila..aku jadi ilang kenyakinan nak lintas dat time,pastu bila dah sedia nak lintas,tnpa pusing kepala belah kiri,tup2 aku kena langgar dri side kiri..kena pinggang kiri aku.Terkezut gila dat time.Mana xnya,tetiba ja kot.Ammu basikal tu pun satu,x plak nak bunyikan bahasa isyarat y popular disini iaitu hissing of consonant 'S'..like 'pssssssssss!!", pun hon basikal(kat sini basikal pun ada hon,uniknya mesir)Slhkan org lak..
#Padahal dri sndri y cuai.
#Padahal dah banyak kali org lain pesan,lintas jalan kat mesir ni kena beware abis..xdak istilah one way even actaully jln rya tu one way sebab jalan raya kat sini bukan ja kenderaan berat y guna,kenderaan ringan like basikal,keldai,keta kuda pun turut serta memeriahkan jalan2 raya disini.=)(uniknya mesir)

Spontan aku terjerit(xla kuat sgt) "Allahu Akhbar!" n tros ckp 'maalish'(maaf) kat ammu tu,but ammu tu bls ngn mrh,but aku x amik pusing dah sebab malu sangat kot.Then tros aku lintas jln tnpa pusing kanan kiri dah(nak bagitau betapa malunya aku masa tu).
Nasib la aku x jatuh,but pacik tu la mcm nak jatuh sebab dia dah berusaha brek kot :) dan
nsib la momentum perlanggaran kami x kuat gila.But apa2 pun terkesan la kat pinggan aku ni ha..
Rasa sengal2 until now.He3.Masa nak naik tangga umh,dan lagi aku usha belakang nak make sure xdak org melayu y nampak kejadian tu.Tapi aku perasan akn kelibat melayu juga..Minx2 dia xcam aku..hahahaha.

Kesimpulan:
1=Nak lintas jalan kena beringat n bawa mengucap banyak2=p
2=Aku kena dipimpin or memimpin org lain if nak lintas jalan kerna tahap keberanian tinggi jika ada peneman.
3=Akhirnya,aku ada pengalaman kena langgar coz b4 ni nyaris2 kena langgar ngn basikal n just dengaq cita org dilanggar.he3.At least i got experience even bitter=)
4=Alhamdulillah x injured mana,thanks Allah=)

posted by paah

7 comments:

k u c e n g said...

uikk.naseb baik basikal je.

Ifah Ibrahim said...

dilanggar basikal? menarek gilak

merpatiputih said...

ili:tu la..aku la ni jdi agak penakut nak lintas jln weh...gila xpro toi

tipah:huishh..patut sian kat aku kot=p

byna xiaojie said...

haish..paah paah..nasib baik basikal ja..lain kali hati2 dear..awk tu jauh..pas ni make sure ada membe bila nk lintas..haaaaaaaaa..kan dh kena beletiaq..huhuh

khairi said...

macam salah ammu tu je..
(memang selalu tak puas hati dgn arab) haha...
jap..ni kat mansoura amik dentist eh?

merpatiputih said...

benah:he3..baik..=)

khairi:hahahaha..mmg slh ammu tu la=p,tpi aku pun slh gak.lintas x tgk kana kri..
haah,amik gigi,u mansoura=)

aina baek said...

berhati2 ye,nnt..:)