Saturday, 12 December 2009

ari y gembira.. =)



aloha~~
he3...
i'm back...
hurm,aku bila mai mood n ada kerajinan nak berblogging ni...
everytime rasa mcm nak update blog ja...
rsa mcm nak cita ja whole thing i done this day...
but i'm sure...
this kind of mood just mai sat ja...
satgi 2 3 mgu or 2 3 bulan..
hilanglah perasaan nak kongsi cita ngn suma2 ni..
he3...
time tu,abis lah moh n hana..
hmpa ja la kena update blog kita ni..
aku just usha dri jauh ja...
he3..trok2...
tu la paah...
semangat mai sat2...
senang ckp 'hangat2 taik aym'
hohoho......
bnda ni perlu dielak oleh suma insan esp student like us...
hurm...

now mood study aku alhamdulillah mai blik...
setelah beberapa minggu i'm lost..
suma jadi pas email aku kena hack...
atas kebodohan dri sndri gak...
yes,i'm stupid...
haishh...
geram kot..
b4 ni dok beware...
xtau la awt that day wat bnda bodoh tu..
den esknya,i got a m
sg from my mom..
askg sumtg y aku blur..
den bila on9 fb...
my cousin kat uk lak..
asking bout sumtg y aku xwat...
haishh..
lgi la haru biru...
lgi la aku xkeruan..
tros xdak mood nak study...
den aku pun ilgkan dri kerumah pizah..
my skulmate kat bumi mansoura...
lepak ngn dia..
join dak2 medic regular y dah start cuti rya hji sebab depa bru pas exm..
padahal kelas aku keep going mcm biasa..
aku plak sedap2 berlakon as medic student...
pntg kls siap
practical pun xp...
apa la nak jdi..
tpi aku just awlkan cuti 2hri ja..
ok la tu...
hak3....
hurm..den probs may bertubi2(ya ka??)
aku ilg pedoman...
ilg arah
in a world that i create by myself...
gila kot aku ni...
smpai dak2 dentist len sedaq..
sal perubahan hormone aku ni..
mna xnya...
status kat ym dok buh 'down.down.down' ja...
he3..
padahal in da same time aku dok fall in love ngn that song..
by jay sean...
hak3..
lwk la..but thanks la..
ada y concern bout me...
aku syg hmpa...!!

but now...Bold
spirit aku mai blik..
pas aku dpt kata2 semangat..
dri familia
dri aina,anah,pizah,kak nada,tipah,azif zai
housemate ku syg n suma2 la...
ho3..
thanks yaaa...
tidak aku sure still lupa daratan
but pemangkin mna y wat aku +sedaq dri??
hurm...
maybe aku baru tersedaq dri lena y pnjg...
maybe aku dah bosan sat ngn enjoy..(nak stop jap =p)
#biasa la iman manusia turun naik kan
maybe aku dah tau punca awt aku lost..(iya la sgt)
maybe aku dah mula glabah nak exm..
maybe aku dah pasan aku ketinggalan jauh dlm study...
n maybe juga aku ubh style study...
now aku jadi baik skit...
time study dengaq ayt2 suci AlQuran...
tenang skit hati..
coz b4 ni dok dengaq lgu2...
haishh...tu pyh nak msuk otk kot...
tu aku la..
org len xtau la kan...
setiap org ada cara dia tersndri
suma tu maybe...









but apa y sure...
aku dpt smngt dri seorg kwn y aku rindui
(tpi dat time smngt aku mmg dah ada balik laa)
so kahadiran dia wat aku bertambah superb=p
haishh..
lma gila xleh cntct dia..
maklumlah...
pyh..
coverage pyh kot nak dpt bgi org y study kat lokasi2 mcm tu...
moh tau la sapa dak ni...
senyap2 ek moh..
tpi pecah rhsia aku=p
hurm...
apa2 pun thanks my fren...
b4 ni dia bertindak as my PM(pakar motivasi)
tdi siap minx maaf sbb xleh jlnkan tugas dia as pm kat aku...
haishh...ada2 ja dak tu..
sengal...
even dia nakal...
otk gegila..
but bila bgi nasihat,kata2 semangat...
fuyoo...
wa caya lu...
tabik spring aku..
mcm x cya...
'betoi ka ang ni?'
hahaha...
tu la org ckp...
dont judge a book by it coverkan??
terbukti skit la kat dak ni...
he3....
hurm...
xpa la...
aku doakn Allah tetapkan iman n jga dia..
keadaan persekitaran tmpt dia practical now amt la berkaitan ngn iman...
dia la ckp..
xpa la..
aku doakn y terbaik wat dia...
so today(jumaat) adalah hri y bersemangat la jugak bgi aku...
pas dpt msg dri dia y jauh di lautan sana ;;)
thanks again my fren...
hope kita kekal kwn dunia akhirat...
aminnnn


posted by paahgumbira

6 comments:

oku~ said...

ang 4ward blogspot nih supaya ak leh baca luahan hati ang ka nih?
hahahaha...paah2...haish~.

drcaries said...

paah aku tau spe yg ko sebut ni..hihi dont worry ur secret is safe wif me tp kne blja makan la...haha
btw aku jd PK ok la kan...hihii
PAKAR KEJUT.....hahah

merpatiputih said...

aku:haishh...pizah ek??xdak la..nak bgtau aku appreciate ang lorhh

moh:hahaha..xleh blah.belanja mkn lak..ngada la..tgu la stu hri y special=p

Anonymous said...

post la gmbar kat pyramid ka UK ke..aku suka tgk..heheheh

k u c e n g said...

paah . asal mcm leh detect je laki neh ? aku knal ke ? wahaha .
pahal masalah bnyak sgt weh . bnyak mkn ayam masala eh .

merpatiputih said...

anomymous:hurm..nnti2 la if aku rjin..tkut org len bosan dowh..bdw,thanks again..(sapa ya)?? :)

ili:hahaha..ops~~agak la..mkn aym masala ang la ili..nyum2=)