Saturday, 17 April 2010

lowrate


Pada tanggal 17 april,(just now)aku telah berjaya membeli satu kedit untuk calling2 mesia dri kak husna.Ngeh2..
Selama hampir setengah tahun disini,baru timbul kesedaran aku untuk membeli kredit untuk calling2 mesia.Sifat buruk aku ni terbawa2 sejak dibangku sekolah lagi.

Ya,aku akui aku bukan anak y baik,tetapi tidak bermakna dengan tidak bertelefon aku x ingt mak ayh.Anak mana x ingat mak ayh bila berjauhan.Anak y x kenang budi ja kot mcm tu(sory if ada trasa)

Bukan dengan xdak kredit ni,aku x conctact langsung dengan mak ayah.Saban hari aku sure akan berbalas email dengan ayah aku..Tu ja medium yang ayh aku pandai guna.Kalau nak harapkan ym,ayah aku bagi alasan lambat taip.Mana xnya,b4 ni keja kat office secretary yang tolong taipkan.hahaha.

Kalau dengan mak pulak,aku lebih suka sms teros..Dulu b4 rate sms rndh,every week ada ja aku msg.Tapi la ni jarang dah la msg my mum.Tapi paah tetap ingt mak k.he3

Klu dengan kak2,ym or skype.Ikut la nak call ka,video call ka apa.Kekadang amik tau melalui fb ja=).Ngan adik2 laki aku??bertuah depa nak cntct aku dlu.Aku ja kot kena buzz depa kat ym tu ha..aku ja sibuk rndu depa,depa ntah2 ingt aku pun idak.huaaaa(ka aku y emo lbh??)=p

N sepanjang 6bulan ni,baru la 2kali aku call mak ayah aku.Sekali tu time rakyat mesia dimesir rmai2 guna line celcom tanpa keizinan.Call direct phone to phone just 4 free.mUahhaha

N second time bulan 3 ritu,thru skype.Tu pun kak ngah tlg arrange kan utk mak ayah aku bervideo call dengan anak kesayangan depa ni(pasan sat=p)


Hurm,sure ramai cakap aku terok kan?Tapi tu la aku.

Tingat lagi masa zaman sekolah.Time f2 kot kejadian ni terjadi.Masa tu hari minggu,hari sabtu.Macam biasa,nama pun hari minggu,sebagai pelajar sekolah berasrama penuh,time2 pagi tu la aku nak balas dendam bangun lambat.(padahal mmg kuat tidoq=p).Tengah dok sedap2 tidoq,dengaq ada org jerit nama aku dari tingkat bawah smpai kedorm aku y berada di tingkat 2.
"Paah2,mak ayah ang mai ni"..suara org yang menjerit.
'Bohong apa,xkan la mak ayh aku nak mai jauh2 kot',bebel aku dlm hati.
Pastu mai plak kwn dorm sebelah."paah bangun,mak ayah ang kat bwh tu"
"ala,xkan la kot.jauh kot nak mai,"aku still x pecaya.
"Loh,x caya p tengok keta camry sapa kat bawah tu."
Aku dengan beralas kan towel dikepala mengjengoikan kepala dari block asrama
Tink!Terpancar sinaran warna kereta ayah aku dibawah.

"haah la..mak ayh aku mai,adehh.sebab apa lak ni"(patut epi la kan,sengallah paah)
Tanpa berlengah,aku basuh muka ala kadar n terus melompat ke bwah.(wat aksi best sat)

Tup2,bila jumpa mak ayh,aku kena marah sebab dah lama x tepon rumah.Ada la dlm 2minggu kot aku x tepon langsung.Bagi aku tempoh tu xdak la lama mna.Ngeh2.Terok tol.
Aku bukan apa,satu hal aku mmg jenis x rjin tepon orang.
Ke2,aku malas nak beratuq kat public phone.
Ke3,aku mls nak cari duit pecah or coins.
Ke4,aku xtau nak cerita apa,sbb kondisi aku ok.(terok tol.huhu)
Aku mmg pndai wat alasan baik punya.he3

Tapi maybe mak ayah risau kot macam mana keadaan aku kat sini.Rupa2nya,sayang mak ayh aku sgtlah mendalam,aku ja x pasan.Aku jadi terharu.Ditambah pula dengan kesanggupan mak ayh aku drive semata2 dri kepala batas,penang ke gopeng,perak nak bertanya khabar akan aku.

Pagi yang hampir2 ke tengah hri itu,aku telah di brain wash oleh mak ayah aku akan sikap aku ni.Pastu,siap kena marah sbb bgn lwt pgi.muahaha..

Aku just dengaq ja semua nasihat,lepas ja selesai,teros aku ajak mak ayh aku outing ke jusco(tempat kesukaan pelajar sbpi gopeng hang out zaman dulu kala).Tapi mak ayh aku kena tgu aku mndi la dlu.Bertuah punya anak kan??hahaha

4 comments:

mira z said...

br 6 bulan jaka hg kat mesir wyhh??
mcm daa lma daa~~

paahbaek said...

utk thn ke2 disini la
he3
mai sini bulan 10 thn 2008
6bulan tu pas blik dri mesia la=)

hafiz said...

paah..bila nk call i nie??=p

syahmi said...

kalau aku jd ayah ang,aku dtg bawak rotan!hahaha