Saturday, 2 April 2011

Doa Seorang Guru

Salam..post kali ni saja nak gedik bagitau bnda ni ja :P
Memang aku sangat terharu dengan ustz sekolah menengah aku ni...
Even lepas aku kluaq sekolah dia still tanya khabar apa suma..

Masalahnya bukan aku y mulakan setiap perbualan,
sure ustaz y akan rajin bertanya khabar n iman aku dulu..
Dan setiap kali kami chat sure ada saja nasihat y aku akan terima..
Dan benda ni buat aku insaf sabentar :P
Biasala kan,manusia mudah lupa n lalai..
Tambah2 manusia spesies aku y iman naik trun senantiasa...

Aku sgt terharu dengan keprihatinan ustz kat aku..
Selalu tanya bila nak balik mesia n bla2..
If aku balik mesia,sure soh jugak singgah umh dia dan isteri..
Penah la aku p umh ustz 2 3kali y kebetulan sudah berpindah di Kepala Batas,Pulau Pinang..

He3...even masa kat skolah aku ni bukan lah pelajar baik n senang cakap di cop nakal jugak lah..
Ada ja kesalahan2 y dilakukan,dan sering kali jugak di teguq oleh ustz zalan dan isteri beliau Ustazah Rosnah..
If kesalahan dikesan oleh ustz,sure ustazah Rosnah akan tau...dan begitu jugak sebaliknya :P
So aku xleh lari lah dari ditarbiyah oleh pasangan ustz ngn ustazah ni..


Senang cakap,dari zaman sekolah sampai zaman uni
ustz still 'jaga' soal kehidupan dan iman aku..
Thanks ustz! InsyaAllah even saya x baik abis,
saya akan jadi baik macam org2 beriman y lain..amin~



3 comments:

khairi malik said...

alamak..guess what? u r so lucky to have someone who use to take good care of u.

hope paah pun sentiasa doakan kesejahteraan utz tu. :D

paahbaek said...

he3..ntah la..bersyukur jugak ada cikgu y still amik berat hal kita kan??

bydaway aminn n thanks :)

Dr.Fiza said...

wow!terharu..nama ak sebelah ustaz zahlan..rasanya sama kita berdua berchat..dye pon berchat ngn kita berdua...cuma..ak lupa nk bls..ang balas..huhu..maalish ustaz