Friday, 10 December 2010

angan2




Semalam masa on the way p gamaah(uni) ngn kak nad by walking as usual, aku mula berangan.
Tetiba rasa nak ada keta kat sni.
Aku ajukan cadangan: "jom share duit beli keta nak??
Kita share la 3 org..so nanti selang seli la drive.Nak x??"

Kak nad just gelak ja..

Aku tambah lagi,"beli 2nd-hand dah la.Bukan nak yang baru.Minyak pun bukannya mahai.Nanti dah abis study,jual ah.Xpun kita bagi lah sesapa sewa nanti,so dapat cover balik duit kita beli keta tu.Kan2??.Untung la skit."
"Nanti senang la nak p Alex ngn Cairo selalu....huaaa(berangan memang best)
xpun soh ayah kami beli ka.Haish..cakap macam anak org kaya ja kami ni",tambah aku.

Kak nad balas "if beli pun kak nad xmau drive.just nak jadi penumpang saja."

"Mana leh..suma la kena drive,if kami nak drive kena auto kot.X berani lah nak bawa manual kat mesir ni.Jaa maybe power.He3".Balas aku balik..

Sesunggunya sesapa yang bawa keta kat sni aku rasa memang power la.Tambah2 student melayu la.
Orang arab mesir bawa keta masyaAllah,hanya Allah saja yang tau.Gila2 kot depa bawa.
dah la men celah mencelah macam bawa moto ja.Kadang2 just ada 2 lanes depa boleh buat jadi jalan tu jadi 4 5 lane.bayangkan la kecekapan dan keganasan mereka bawa keta.
Nak lintas jalan lagi ah..Ngucap panjang la siap2.Hahaha.

Masa dah masuk dalam gamaah,kami sambung merapu lagi.

"Kan best if ada basikal.At least basikal.Leh la bawa tool box kat belakang tu ja.Xyah la penat2 nak bawa by hand."Merapu aku lagi.
"Ritu ada 2 org dak perempuan naik basikal.Depa balik kat belah istad(stadium)."balas kak nad.
"haa,apa g.Jom la beli gak.Gasak la ngn arab ni.Kat mesia x kisah pun pompuan nak naik basikal ka,moto ka.G pun kita bukan rakyat Mesir,if kena apa2 buat bodo ja",ter-emo plak aku kat situ.

Mesir ni,pompuan xdak n xleh naik basikal.Naik moto pun payah.If ada depa just jadi penumpang y naik sebelah ja.Ala2 ayu gitu.

"tapi payah la paah,jalan kita nak p gamaah sesak."Tambah kak nad.
"ala..kita pilih la route lain.."Aku bebel lagi cara selamat nak sampai uni guna basikal.He3

Tapi perbualan tu mati kat situ ja.Last2 sampai aku gred pa aku kena jalan kaki p gamaah.Hua..
Jalan banyak dah.Kurus x kurus2 gak ::P
Tapi kadang2 amik cab gak if dah terlambat or malas jalan :)

4 comments:

Anonymous said...

-pais-
paah beli ja keta sorong..;p

Ifah Ibrahim said...

haha...paah nt aku bg kapal terbg ok?

Anonymous said...

apekate hang ubah cara jalan hang ke gamaah..contoh p ke gamaah dgn cara menyeret badan ke tanah ke atau pakai roller blade..yg len2 ang pikirlah sendirik..sume nk suap..manje!!

-syafa-

nub said...

p clas nek unta lah.
style!!