Wednesday, 11 August 2010

holidaysssss$

minah bunga

WAAAH...udah lama x aku coret kata2 kat blog ni.
bukan apa,busy sgt jumpa member2.aku skang kat serdang,umh kak long aku.tapi kadang2 aku p gak umh kak ngah aku kat shah alam.
ada hal y aku perlu selesaikan kat KPT,Putrajaya.so sebab tu la aku tersadai lama kat sini.
Tapi kesempatan aku dah kat sini,aku amik peluang jugak jumpa kwn2 y lain.busy2.hahaha
duit pun byk abis..mencurah2 ke ladang gandum ibaratnya.
banyak abis naik public transport la..he3
tapi aku mmh jenis x kisah,if nak jln2 mna2 naik bus or ktm or lrt.asal dpt jumpa member2.tu satu kepuasan dah bgi aku =)

bermula pengembaraan aku isnin minggu lepas.
malam tu aku drive dari KUIS ke semenyih.
selasa pagi start pnjat bukit broga.
aku terpaksa buka kasut sebab pemakaian y salah untuk mendaki bukit.hahaha
ini aku,tipah n kinah.credit tu photographer =)

Pastu hantaq balik keta sewa,tumpang bilik ainatul zuhrah kat KUIS untuk bersihkan dri,lepas tu aku ngn tipah berpecah ke destinasi masing2.
ptg tu trun klcc jumpa pipah sayang =).lepak tgk movie.
mlm tu tidoq UIA gombak,seledup masuk bilik pipah.
even badan aku sengal2 lepas pnjat bukit,aku x lpskan peluang abiskan masa dengan pipah sebaiknya=)(ayt x leh blah)
rabu tu rest smpai ptg b4 blik umh kak long aku kat serdang.kebetulan masa dok lepak dlm bilik pipah terjumpa kwn lama aku,mariam asma.makin cun kwn tu ek.he3


khamis,aku naik genting dengan kwn2 gigi.seharian aku kat ats sana.
hana,moh,aku,kak ika n yana ;)

Masa makan kat food court KL Central,aku terjumpa Laili,kwn lama skul gopeng jugak.Satu kebetulan.Aku sgt la epi sbb mmg tingin jumpa dia.He3..Beliau dah nak fly dah b4 raya ni.p US.Kawan aku sorg ni mmg bijak =).
mlm tu balik aku terus p Istana Budaya.If aku x p genting,mmg aku akan p tengok Cuci The Musical ngn kak long aku.Malangnya tiket dah abis.x dpt la aku p tgk.tapi aku kena p sana sebab tunggu kak long aku abis tgk show sbb lps tu aku nak balik umh kak long aku.Aku sampai Istana Budaya pukul 10mlm.dalam pukul 12 lebih tgh malam bru kak long aku abis tgk show tu.aku pun amik kesempatan tangkap gambaq skali dengan pelakon2 teater tu..he3..aku just tgkp pic ngn nabil n afdlin ja.sbb minat nabil =)
jumaat petang aku bertolak p Nilai.Jumpa ili najwa.Masa kat stesen KTM Nilai dok tunggu ili,terjumpa junior gopeng.Budak laki.Alamak,dah lupa nama depa.Sory dik.Hahaha.tpi kmi berteguq sapa la.Lepas tu Ad dri UiTM shah alam pulak smpai.Malam tu kami lepak Alamanda,Putrajaya.


Esok tu plak,Sabtu kmi p Seremban.Lepak sana,usha ili n ad karok siap.he3.On da way nak balik serdang,dlm KTM terjumpa ngn kik long plak.Sembang pnjg la aku.he3

Malam tu balik p alamanda ngn kak long n suami dia.Budget nak tgk movie.Tup2 p sana,movie tu x dpt ditayangkan.sbb ada rosak apa ntah,balik la kami.Tapi kak long aku bawa p Uptown kat Seksyen 24,Shah alam.Masa baru jejak kaki kat situ,jumpa dak junior gopeng gak.Laki.X tau nama jugak.tapi cam la muka.He3..kecik betoi Mesia,asyik jumpa secara x sengaja ja.

Ahad tu ingt nak rest,tpi ada member ajak p PC Fair kat KLCC.aku pun p la teman dia.Shopping sakan kot beliau.Aku just ikut ja.Mcm budak baik pun ada aku jadinya.ramainya orang xyah ckp.jalan pun asyik dok berlaga bahu ja.he3.Masa kat KLCC hari tu terserempak ngn Liya,junior gopeng aku.Epi2. =)
Isnin aku rest smpai la khamis.

Khamis tu aku p buka posa dengan hana n kak intan dkt The Curve.Makan punya la banyak.Ada la abis around RM100 lebih kat Bumbu Desa tu.Standard la mkn kat tempat mcm tu.
Lepas tu Hana hantaq aku p shah alam,umh tipah.Malam tu aku p i-city plak.Tipah jadi pemandu pelancong aku.dia tukang amik pic aku.Aku just kena posing ja.He3.So aku bersahur disana la pagi tu.Tipah layan aku baik punya.Terharu+tergaru aku.he3.
Jumaat tu buka posa kat umh tipah,lps tu kak ngah aku amik bwa p umh dia.

Sabtu,iaitu ptg semalam buka posa ngn kak ngah aku lak.Dia soh aku buat agar2 sarsi,dia buat mee sanggul.Biasa la.orang mengandung.Ngidam mcm2.Lpas ja buka posa dlm sejam lbh,abis kak ngah aku muntah2.Sian beliau.He3
Hari ni ahad.Kata kak ngah aku,abg wan a.k.a suami kak ngah aku nak wat nasi kerabu.Mkn nasi kerabu plak la aku buka posa ni.

Sepanjang aku kat sini,terawih aku just buat sendiri ja,.Tu pun just buat 8 ja.InsyaAllah balik penang ni aku nak buat sampai 20 rakaat.aminn =)

5 comments:

amy said...

paah!pegi uia gombak tk btau ponnn!!!

iyou said...

paah kat serdang?? mai la jenguk2 kami kat upm neh... =)

drcaries said...

perghhh..paah jalan sakan non stop ek ko..haha
btw bile blk penang

paahbaek said...

amy:aku try cntct ang.tpi tu no lma maybe sbb aku msg anda x reply.hahaha.pastu tnya ili no bru anda,dia x reply pun..mmg tingin jumpa dow..sory sgt2

iyou:haah..hurm.bgtau mcm mna nak smpai sana by bus??insyaAllah boleh p..he3

moh:khamis ni ka aku blik la penang.rindu weh.lma x blik umh.hahaha

iyou said...

klu nek ktm, turun ja kt stesen serdang. then lintas jejantas, tgu bas UPM. naek ja.. x pun, kalau nk dtg btui, kompem dulu.. kita jmp+bukak posa kt mines ka... heeeee~