Thursday, 19 January 2012

cereal dan chew gum

lately ni aku breakfast dok makan cereal :)
y bestnya cereal ni bawa dri mesia kott
hahaha. macam la mesir xdak kan
haish2
bukan apa. just berniat nak abiskan cereal y banyak kat umh ja
ayah aku beli byk cereal
in da same time adik aku y memilih  makan lagi kurus kering tu plak x suka sgt corn flakes ni
he is more into coco crunch
so atas sebab kesian dengan ayah yang banyak melaburkan duit

dan jugak untuk mengelak kan pembaziran
dah juga kesian dengan adik aku yang mcm terpaksa abiskan
aku pun bawa la corn flakes ni mai sini
hahha. mcm lawak plak bila pk kan balik
it's okey. x berat pun :)



N
aku ada bawa beg galas belakang baru2 ni dari mesia
n beg tu actually beg ayah aku yang diturunkan kat adik matrik aku tu
maybe sebab beg tu xdak la cun sangat dia punya corak
n kelihatan agak matang,adik aku xmau guna dah
in da same time aku dok cari beg galas lain
saja nak tambah koleksi beg nak p sekolah
so ayah offer la beg tu
sebagai anak yang baik dan tidak suka akan pembaziran
dan x suka menghabiskan duit mak ayah tanpa hala tujuan
dan tidak mahu mengikut nafsu remaja
aku pun terima la n bawa beg tu mai sini

hari tu masa 1st time nak guna
baru la aku dok kemaskan apa yang ada dalam beg tu
xleh blah terjumpa chew gum ni
tingat zaman kecik2 dlu. sllu beli chew gum ni n men2 tiup2 belon :)
n dah lama aku x jumpa chew gum ni
xsangka still ada benda ni.ngeh2
bukan tu ja. jumpa jadual orientasi adik aku masa kat matrik bagai
he3..
macam2


Suma ni buat aku teringat akan mesia
teringat akan penang
teringat akan kampung tersusun
teringat akan rumah
teringat akan mak ayh
n adik beradik y lain
sesungguhnya aku amat merindui mereka :)

2 comments:

miasyarah said...

liquid ang still sama eh paah ehe

paahbaek said...

haah la mai. aku setia pada y satu ja. pensil tekan aku pun still sama :)