Friday, 9 July 2010

i'm home


Finally i'm home.Setelah hampir 3 hari perjalanan aku.Mana xnya,6julai bertolak dari Cairo ke Jordan.7julai Jordan ke KLIA n 8 julai KLIA ke Penang.Ayah aku jemput di airport Penang. 1st place aku singgah ialah umh tok wan aku di Tasek Gelugur,then bru balik umh di Kg Tersusun Pongsu Seribu.


Masa kat KLIA hari tu memula Kinah ja teman aku.Nak habiskan masa almost 10hours kat KLIA agak membosankan.Berapa kali kami main lif naik turun tingkat 3 n 5.Tawaf KLIA tu jgn kata la,ada la dlm 2 3 kali dengan dok tolak troli penuh dengan muatan beg=).Tapi dlm pukul 12 a.m mcm tu,tetiba Tipah n Pizah muncul di McD.Sangatlah aku terkejut n terharu.Adoi.sian depa kot.dah la esk pagi ada kelas.So depa la teman aku smpai nak berlepas balik Penang.Kami dok melepak ceruk mna ntah,curi eletrik restaurant EDEN sbb nak on9 n bateri laptop dah nak mti.Dlam pkul 2.30pgi lbh teman Pizah tgk bola kat satu sudut KLIA tu.Pizah sokong German,so aku ngn Tipah saja nak against Pizah by sokong Spain.N alhamdulillah SPain menang.Ha2..poyo ja.


Dalam pukul 6.15pgi,Tipah n Pizah balik ke rumah msg2 sbb msing2 ada kelas pgi tu.Sian depa mai jauh2.Sangatlah aku terharu.Thanks Pizah n TIpah...love u all =)





Masa ondaway nak balik rumah,Kak ngah call .Tanya khabaq.Pastu dia ckp la bilik aku bersepah.Alaaaa..he3..aku tnya la ayah,betoi ka.Ayh ckp ya..hu3

Sampai ja rumah,aku tgk bilik aku xdak la sepah mna.hahaha.Rupanya ayh aku dah kemaskan untuk aku.Almaklumlah,mak aku kan xdak.Still buat umrah.AKu sgtlah terharu.
Lepas tu,aku pun terus tidoq till maghrib.Just bgn time solat ja selepas dimarah oleh ayah sbb tidoq ja keja.Penat kot.Sepanjang 3 hri tu aku tidoq x byk mna pun.

Mana xnya,6julai, transit di Jordan.Masa ondaway blik Mesia,seat aku sebelah budak laki Azhar,ustaz la kira.Lagi la x selesa nak tidoq.nymph2!masa kat KLIA lyn Tipah n Pizah,xkan la nak tidoq plak depa susah payah mai teman aku kan.he3.So smpai umah,amik peluang sebaiknya la untuk tidoq.=p

Thanks Kinah coz teman aku smpai pkul 12lbh..n thanks Tipah n Pizah teman aku smpai kul6pgi.Jasa hmpa 3 amat aku hargai =)

9 comments:

syahmi said...

hoi sampai jugak akhirnya!hahaha

auni said...

paah!!!!
wahh........balik rmh tidoq ja!!hahahaha
p wat keja kat dapuq tu...hehheheee:DDDDDD

btw,selamat bercuti!!!!
kim salam kat family yer...n sume org di m'sia..huk3..

iqbalhakim said...

welcome home.. seronok ang erk?
hahaha...

paahbaek said...

loki:he3..alhamdulillah


auni:hahaha..penat x abis agi la=p


iqbal:hahaha..sonok la blik umh..=)

Nur Raihan said...

paah korang lepak kat mane tu?bersepah je duduk.huhu

PiNkLaDy said...

pasni boleh dating dgn kak fairuz dkt qbay yer.. hehee

Ifah Ibrahim said...

waaa beshnya rjen ayh ang kemas bilik ang haha..tergaru r tu haha
hepi dpt tmn ang ..lau tngu jumpak kt png tah bila la aku balek hehe.. hepi hols

amirahsamat said...

wlcome back paah . :)

paahbaek said...

ct:kat tgkt 5,kat satu penjuru y tersekindung.tu sepah xleh blah =p

k fairuz:he3..insyaAllah..=)

tipah:hahaha..tu la kan.terharu aku

mira:thanks.he3