Monday, 19 July 2010

Aku mmg penakut



Aku memang seorang y penakut,tetapi dalam satu2 situasi memaksa aku untuk buat2 tak takut.Bukan nak tunjuk heroin,tetapi nak cuba menghadapi jugak benda tu.Tapi mcm nak tnjuk hero gak la kan??Tapi tak sebenarnya.

Contoh aku seorang penakut:

1)Aku x berani drive kereta tambah2 if ayah or mak aku disebelah aku.Hoish.sangat haru.Hahaha.semua benda x kena.=p.Tapi y sebenaqnya,if ayh aku suruh drive,mmg aku tolak lah.If aku drive,mmg aku y nak.Bukan disuruh.Ada ja alasan akan aku bagi =)

2)Senja semalam,aku terdengar bunyi sumtg dri tingkat atas umah.Jeng2.Macam ada orang diatas,padahal semua kat tingkat bawah.Aku teguq that sound by asking my mom..Seyes aku dah cuak time tu..mak aku saja lagi menakutkan aku by cakap ada la 'sumtg' atas tu.huaaaaaaa...misteri ni mmg x terungkai till now.But maybe burung masuk umah,bleh jadi gak kan??

3)Just now,aku tekan remote control gate nak buka pagar umah.Pabila aku kalihkan kepala,tup2 gate tetiba berhenti.'Sudah,benda apa pulak kali ni',getus hati aku.Aku try tekan remote skali lgi,gate tertutup.'Boleh plak'.Then aku tgu mak aku mai baru aku try buka pintu pagar tu balik.Mak aku solve that probs.Rupa2nya bateri gate aku lemah..Bukan sebab 'sumtg'.Tapi otak aku pk 'smtg' y menyebabkan gate aku terhenti.Mmg dasar penakut aku ni.

4)Situasi ni jadi bukan kat atas diri aku.he3.tapi setiap kali aku lalu dekat pkok limau tu,sure aku jalan cepat2.Pernah satu ketika dahulu mak aku macam tuduh ahli rumah ni dok ubah2 kedudukan pasu pokok limau .Padahal xdak sapa y ubah pasu tu melainkan mak aku.Tup2 esk pagi kedudukan pasu2 tu kat tempat lain.Hahaha.Ni mmg satu misteri jugak=)

5)Last but not least,masa balik cuti kat umah tahun lepas,ada sekali tu mak macam marah aku.Sebab helaian kertas tertulis doa apa ntah tetiba ja basah.Mak macam salahkan aku sebab kertas tu mak lekat kat almari y berhampiran dengan bilik aku.Padahal tu bukan kerja aku.Aku bukan lagi budak kecik nak main percik2 air kat rumah.Ha2..Benda ni berlaku acap kali.Bila kering ja,2 3 hari pas tu kertas tu basah balik.Seyesly aku terpk 'sumtg'.But now dah x jadi sebab mak aku dah tukaq kedudukan almari tu.=)


Kejadian2 ni mmg menakutkan aku.Tambah2 aku ja tidoq sorg2 kat bawah,lain suma dok tingkat atas.Tambah2 rumah ni baru berusia 4thn,didirikan atas tanah lot.Paham2 ja la kan..Saban hari aku cuba kuatkan hati dengan ayat 'ALLAH bersama anda, Paah.So no worries!'

5 comments:

Ifah Ibrahim said...

dh 4thun ey...ase cm bru g jew...xpew paah kwatkn smgt hoyeah..cheer!

asparagus malaysia said...

waaaaaa....ak sbagai jiran hg pm terasa cuak... huhuhu...lu bikin gua cuak beb...

syahmi said...

takot ni kita xboleh lari paah.kita kena 'face' dia.

jgn biar prasaan takot membatasi hang nak buat benda yang hang suka.

stay strong paah.

Sakinah Syahirah said...

scary gila paah.
yang aku pulak selalu online sampai pagi. ape yang aku perasan kan.

umah aku ni kawasan melayu. mmg xde sape la bela anjing. but then bila aku online mesti ada je bunyi anjing.

setiap kali ade bunyi tu mesti aku tengok jam. dan setiap kali aku tengok jam ... mesti pukul 3!
kalau tak 3 tepat, mesti 3.06 ke. 3.08 ke. aisehmann. cuak gile

paahbaek said...

tipah:haah..dah masuk thn ke4..he3..aku pun rasa bru ja wehh=)

azfar:hahaha.jgn lah weh.ang tkut,aku g tkut kot.tpi ok la..if ada 'sumtg' selagi dia x kcau..alhamdulillah =)

loki:baik! =)

kinah:hahaha..u better watch out =p