Sunday, 12 June 2011

air2 peneman studyku :)



Salam alaik.dah lma x post sumtg.
kalot exm katakan..kekadang ada ja niat nak pos..tpi kekangan masa x izinkan
ni ada plak masakan??padahal satgi ada oral exm utk sbjek smlm.
dah la paper semalam 'half-half ' ja aku leh buat..hope lepas la..
usaha2 dah..tawakal kat Allah ja tinggai :)

post kali ni nak cita bahawasanya aku tersangatlah kuat minum air tatkala waktu tgh study
dlm pkul 10malam smpai la pkul 6 pagi tu,boleh dikatakan 5 jenis air aku melantak gara2 nak isi perut ya lapaq ni.nak mkn brt2,tgh malam dah kan..He3..
ni ibarat selang 2 jam ada ja air bru akan aku bancuh utk dibuang ilang lapaq :P
Ni adalah senarai air2 tu
Paling melekat kat jiwa buat masa ni adalah nescafe+ susu aku la.dia la nak bgi mata aku buka luas2..even skang rasa mcm dah tolerance dah..Dari thn lepas aku amik bnda tu..Kiranya dia dah teman aku utk 2 kali exm dah..Thanks nescafe :)



Pastu milo tu biasa la..like always..Tu milo sumbangan ehsan dari org len :P padahal milo aku ada ja lgi,tpi dia dah offer nak bgi buat apa tolak kan?? Tamak milo tol :P mana x nya,milo ni bwa mai dri mesia tau..mesir xdak milo..so ni adalah harta berharga aku kat mesir ni.hahaha
Lepas tu plak minuman utk bgi otak cerdas kot..soya dri zhulian.Tu pun terkontang kanting nak abiskan sbb teringat mak y soh bwa..lgi pun hrga dia satu set mahal kot.xkan la nak hmpakan perasaan mak dengan biaq dia expired mcm tu ja kan.Lama2 dah minum bru rasa kesedapan soya tu :) Ni pun brgn import dri mesia.Mesir xdak :)
Lepas tu nesvita..Haa..tu btl la leh bgi perut kenyang skit :P tu sumbangan ehsan org jugak sbb dia x suka mkn bnda2 bijirin tu sgt..Trimas ja la :) Ni pun import dri mesia..Mesir mafish bnda alah ni :)


Lepas tu, ni penemuan terbaru aku jumpa masa p lepak umah anah kat cairo bru2 ni.Masa tu Paet buat sejenis pencuci mulut yang berasaskan buah2an..pastu dia buh 'rayeb' ni campuq dgn gula:)
aku berkenan ngn 'kuah' tu lbh..sbb dia masam2 manis.Haish..aku dah la hantu masam ngn manis :P Rayeb ni mcm yogurt + susu..Dia agak pekat..xdak la cair sangat.
so balik2 mansoura aku kelam la p cari benda tu.Dah la masa nak bli siap salah sebut nama..Jenuh arab kedai tu garu kepala..last2 dia dpt tgkap bnda la aku cari tu.
Air tu aku edit skit if nak buat minum,aku buh reyeb tu dlm half cawan,pastu buh gula dlm 2 sudu ;P pastu buh air masak nak bgi dia ceroi skit :) So rasa dia akan masam2 manis..
klu buat minum mcm tu ja masam kot.masam y xleh trima.masa pelam aku leh trima :P


Last skali,ni lah kawan study aku selain cik butang :) Segala jenis minuman aku buat guna dia.Cantik kan??dah la kale merah.buat aku semangat nak minum.hahaha.xdak kena ngena.
cawan ni aku dapat free gift masa beli nescafe pek besaq y atas tu.Berkenan kat cawan ja..tu aku beli pek nescafe besaq tros kan :) TRimas cwn merah.I love u laah :)

p/s:terdetik nak tulis post ni sbb masa exm bru kalot nak p tndas.maybe hasil air2 ya aku minum masa tgh study hri b4 exm tu kot:P nasib bek la skang exm kat bangunan bru,toilet bersih lagi :)

4 comments:

Ifah Ibrahim said...

haha...minum3..jgn stress2

LiNaZ said...

chaiyok2 paah !!

dh mcm iklan plak aku tengok.

smua import mariii..haha

khairi malik said...

I'm voting for nesvita!!

nescafe memg nice, tp efek dia kuat sangat. so, better minum teh instead of tea.

khairi malik said...

silap komen plak. better minum teh instead of nescafe. hihi..good luck exam