Thursday, 26 May 2011

because she is my sister♥




selamat ulang tahun kelahiran benah
dah makin menghampiri usia menamatkan zaman bujang :P cepat2 la kwen
tpi apa2 pun tgu paah balik mesia dlu
jgn bgi alasan nak kwen lmbt sbb paah x bgi naa!
Thanks mak sebab lahirkan kakak y caring,y rajin,y cantik dan sabar melayan karenah adik2 y mengada tahap gaban ni :P
Sebab benah, idup paah sedikit mudah dan paah menjadi sedikit malas :)
(wish paling touching n buat ku sebak)


xsgka kak aku smpai nak touching dgn wish aku y x seberapa ni..hahaha
adakah sebab aku puji dia cantik??
tpi mmg bgi aku dia cantik..tpi xdak la puji dia depan2..segan laa :P
kekadang if kwn2 ckp ternampak kak aku n ckp muka dia sama ngn aku pun aku dah kembang kempis..
mna xnya.kak aku cntik,sure aku terkena tempias even jauh 360 darjah kan??hahaha

nak ckp dia caring kat aku...sgt kot
tetambah sejak aku mai study kat mesir ni..sgt caring gila ah..
smpai aku jdi plik..haish..dlu masa berjauhan dri umh masa skolah menengah xdak la se caring ni...
blik umh keja gado mulut ja..ang x puas hati ngn ni,aku x puas hti ngn tu..
tpi almost aku ja kot y xpuas hti..hahaha..sbb dia kak y baik,n aku adik y kureng baik :P
cnth kak aku ni caring,masa evacuate ritu kot..rmai kwn2 y post tnya perihal aku kat sni n kebetulan mesir xdak internet connection,lepas ja dpt on9,aku tgk suma komen kwn2 aku post kat wall,kak aku la y balas..
siap dia dok update status sal aku la lepas ja ayh aku dpt ckp ngn aku kat sni..haishh
segan aku sorg2 sebab xpndai nak buka mata hati y selama ni kak aku sgt caring kat aku

nak ckp aku bodek dia rajin..mmg betulll dia rjinn
haishh..senang lenang aku dok umh klu dia ada..tpi xdak la aku nak put all the responsibility of my house chores kat bhu dia..
sian plak kan...x gamak aku..just aku buat keja kasaq2 ja mcm laundry.sapu smpah tu boleh jugak ahh :P sental toilet umh..mop lantai..basuh piggan,lap meja...kasaq la tu kan?? :P
iron bju ayh tu keja wajib aku..hahaha
so bab dapuq la aku serah kat dia..tu la mai sni tgn pengkaq nak masak..
pemalas tahap apa...sebab duty ja aku ada responsibility nak masak..tidak,sure makan megi tiap2 hari..hahahaha
nak buat air kat tetamu pun mls weh..tgu klu xdak kak aku,bru aku terhegeh2 merajinkan dri buat..padahal bukan la payah mana..
tpi sebab dah biasa dimanjakan dengan kerajinan kak aku..tu jadi malas thp gaban..
dengan sifat aku y kuat tidoq kalah laki ni..hahaha
abis suma keburukan aku terbuka sebab kerajinan kak aku ni..

n satu g bnda nak ngaku.aku mmg adik y kurang ajar skit kat kak aku ni..
kekadang aku nyesal bnda la aku nak melenting sgt..
padahal bukan dia sengaja nak bgi aku marah pun kan..
ahahhaa..bila dah gado2 bru sedaq tu salah aku :P

tapi sebab ni hubungan adik beradik..insyaAllah air dicincang xkan putus..
so benah,ada niat g ka nak buat mjlis kwen skali??Umuq kita dah la beza 4thn..
paah xmau kwen slagi x abis study.. :P
xyah la tgu kot..kwen la dlu..
tpi apa2 pun wait for me! i mean masa buat knduri make sure paah ada :)

3 comments:

~AiNa~ said...

paah. comel la post yg ni. kalo k.aina jd kakak paah.k.aina pon terharu jgaaak :D

paahbaek said...

hahaha...iya eh??
hti kak mmg senang touching eh?? :P

iraqyee @ qyee ieraq said...

sebak dada,,,
=)