Friday, 22 October 2010

bila kwnku berpuitis lagi :)



TEMAN

Belayar pergi sebuah impian
Bersama tangisan segumpal awan
Sebak dihati tak dapat ku tahan
Bila hatiku mudah kau lukakan

Bagai terbangnya si wau bulan
Diriku ditarik dan diriku dilepaskan
Bila datangnya sang taufan
Mudah kau lepas dari pegangan

Bagaikan soalan tiada jawapan
Suasana indah semakin tak keruan
Lidah bercabang engkau julurkan
masa depanku dijadikan taruhan

Katamu yang indah tidak kau kotakan
Tapi kota yang indah engkau runtuhkan
Inikah dia sebuah perjuangan
Yang dulu pernah engkau janjikan

Hati ku ini dijadikan mainan
Disepak ditendang menjadi hiburan
Bergolek ke kiri bergolek ke kanan
Pedihnya hanya didalam ingatan

Kini ku berserah kepada tuhan
Berdoa semoga dapatku teruskan
sebuah perjuangan dalam pelayaran
tanpa kelibat seorang teman

'hehe..pos la kat blog hg..
jgn ltk nma ak..ni secret hg ngn ak tau
,' pesan si penulis =P


but he is the same person y penah menyumbangkan karya beliau dlm blog aku b4 ni.
for me not bad n he has a talent kot dlm bab2 gini berbanding dengan aku yang lurus dalam berbahasa =) ni salah satu karya beliau: penantian


for him,just pndg kehadapan..insyaAllah,Allah tahu yang mna terbaik utk anda. chiLL (((:::

2 comments:

loki said...

macam kenal mamat ni

Dr.Fiza said...

dh maju yer k0rang berdua~